Mrkvové halušky s brynzou

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 45 min 4 porce Bramborová jídla 5 názorů

Suroviny

Halušky:
700 g brambor
400 g mrkve
1 vejce
sůl
200 g polohrubé mouky
Na polití :
250 g brynzy
50 ml sladké smetany
1 cibule
150 g uzené slaniny
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky a mrkvu nastrúhame a spolu s múkou, vajcom a soľou dobre premiešame na cesto (múka podľa potreby). Z lopára do vriacej osolenej vody sádžeme halušky, jemne premiešame a keď vyplávu na povrch, ihneď scedíme.

  2. Bryndzu so smotanou na slabúčkom plameni rozmiešame a polejeme halušky. Na maké kocôčky narezanú slaninu rozpražíme a orestujeme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Nakoniec prelejeme rozškvarenou slaninkou s cibuľou.

Poznámka

Recept je z knihy Recepty zo Života.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mrkvové halušky s brynzou

Tématické fráze: mrkvové halušky recept na mrkvove halusky brynza recepty halusky z mrkve mrkvove+halusky halušky s bryndzou recept halušky s bryndzou recept dietni recept s bryndzou tn.cz mrkvová dieta