Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šípkový sirup

Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup na posílení imunity podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 5 min + 24 hodin louhování šípků

40 min (35 min příprava + 5 min tepelná úprava, + 24 hodin louhování šípků)

10. 10. 2014 21:12

Suroviny pro 3 litry

3 litry

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie36 313 kJ / 8 679 kcal
Bílkoviny16,51 g
Tuky3,00 g
Vláknina240,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 026,57 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vysoký obsah cukru by měl tekutinu konzervovat, přesto to skladuji v ledničce. Používám buď od vody, jako sirup, nebo na slazení čaje - hlavně v tomto období, kdy hrozí nemoci.

Šípek má prý hodně vitaminu C, nevím, kolik ho přeleze do tohoto sirupu, každopádně je velmi chutný, mají ho rády i děti. Můžou se použít i sušené šípky, upravte si ale množství vody. Přídatným látkám se meze nekladou - další ovoce, bylinky, koření (skořice, hřebíček....).

Z uvedeného množství je 2,5-3 litry sirupu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pallacinka Pallacinka

11. 10. 2014 16:11

medmic: Tak přeju krásnou procházku a úspěšný lov, já jsem poslala ven s dítětem manžela a peču medovník :-)

medmic

11. 10. 2014 15:21

Jo a ten návod mi připomněl, že ještě máme sirupu málo (dvě lahve) a právě teď beru dítě a jdeme na další várku :)

Pallacinka Pallacinka

11. 10. 2014 14:55

medmic: Díky za plusko i za odkaz s radou (aspoň jsem se dočetla, že to nedělám úplně blbě a že je to snad opravdu zdravé). Já jsem tam ještě žádné proniknuté chloupky nepotkala, ale věřím, že stát se může. Já osobně bych teda semínka nevydlabávala, na to nemám nervy :-D

medmic

11. 10. 2014 14:41

Plusko, je to super, děláme taky pravidelně. Jen doporučuji, viz http://www.prostezdravi.cz/recept-na-sipkovy-sirup... je místo drcení zpracovat trochu pomaleji, čili vydloubat semínka. U marmelády malé množství chloupků nevadí, ale u sirupu ty co proniknou (a i přes pláténko mohou) jsou opravdu nepříjemné.

ivulinka ivulinka

11. 10. 2014 07:44

Skvělý nápad jak ze šípků, kterých je teď všude dost, udělat dobré a hlavně zdravé pití:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šípkový likér šípkový sirup za studena šípkový čaj z čerstvých šípků šípek recepty šípkový likér recept šípky recepty štava z šípku recept recepty ze šípku šípkový med sipkovy caj recept jak dlouho vařit šípky na čaj štava ze šípku recept recepty z šípku šípkový čaj z čerstvých šípků recept jak vařit šípkový čaj recept na šípkový sirup za studena sipkovy syrup domácí šťáva ze šípků štava z šípků šípek- recept

Suroviny: šípky, voda, cukr, šťáva pomerančová, šťáva citronová, med

TopRecepty.cz

Šípkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVmG