Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 028 kJ / 8 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,50 g |
Tuky | 258,10 g |
Vláknina | 59,80 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 1 221,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom a většinu mouky.
Krok 2: Dřevěnou vařečkou za 6-7 minut důkladně vypracujte hladké a pružné těsto. Těsto zakryjte víkem nebo čistou utěrkou a nechte je asi 30 minut kynout, dokud nezíská dvojnásobný objem.
Krok 3: Těsto smáčkněte, vložte na pomoučněný vál a krátce propracujte. Připravte si náplň, smíchejte všechny suroviny. Těsto rozdělte na 2 díly, z nichž vyválíte 2 obdélníky. Oba obdélníky potřete náplní.
Krok 4: Těsto přeložte na dlouhé straně na půl a vyřízněte z něj 2 cm široké proužky. Jednotlivé proužky stočte podélně do spirály a smotejte do volného uzlu.
Krok 5: Hotové uzly položte na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte je 40 minut kynout. Mezitím předehřejte troubu na 250°C.
Krok 6: Opatrně zmáčkněte jeden uzel. Pokud se po zmáčknutí těsto opět vrátí do původního tvaru, je proces kynutí dokončený. Uzel potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem.
Krok 7: Pečte je 5-10 minut uprostřed trouby. Po upečení položte uzly na mřížku, zakryjte je utěrkou a nechte vychladnout.
Zveřejněno 24. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánovo skořicové uzly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jj4P
Moje poznámka
Marcipánovo skořicové uzly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jj4P
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 1 hodinou
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný kapr
Přidáno před 3 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 4 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 4 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 1 hodinou
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 1 hodinou
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 1 hodinou
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 2 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 3 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 4 hodinami
Bublanina s jogurtem
PetrAmis před 5 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marienka@ před 5 hodinami
Fofr bublanina
Skrabi před 5 hodinami
Tématické fráze:
skořicový uzel,
skořicové uzly,
skořicové uzle,
recept na skořicové uzly,
hruška lada recepty sušenky skořicové,
skořicový uzel recept,
skoricovyuzel,
skoricovyuzel,
skořicové uzly recept,
jak upéct kynuté skořicové šneky-videorecept,
skořicové uzel,
jak upéct uzel,
skořicové spirály,
skořicoví uzle,
skořicový uzle,
skoricovy uzly,
14 dl mouky,
skořicoý uzel,
láďa hruška uzly,
jak upéct skořicový uzel
Suroviny:
mléko,
droždí,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
kardamom,
mouka hladká,
máslo,
marcipán,
skořice mletá,
vejce,
cukr krystal
Komentáře (5)
A taky prosím rozepiš suroviny na náplň, v receptu máš všechny suroviny pohromadě, takže není jasné, co do těsta a co do náplně.
Děkuji