Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutá pizza

Připravte domácí pizzu přesně tak, jak ji máte rádi. Základní kynuté těsto stačí potřít rajčatovou nebo smetanovou omáčkou a ozdobit sýrem, uzeninou či zeleninou dle chuti. Pizzu pečte zprudka pro dokonale křupavý výsledek.

Hodnocení receptu je 4,8 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bubak03

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez dob kynutí

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez dob kynutí )

Suroviny pro 5 kusů

5kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 547 kJ /
2 521 kcal
Bílkoviny75,30 g
Tuky43,77 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy445,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy vody, lžíce mouky, celého droždí a trošky krystalového cukru umícháme kvásek, který necháme vykynout asi 20 minut. Krok 2: Do větší mísy nachystáme hladkou mouku se solí a následně přidáme vykynutý kvásek. Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody vypracujeme hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout a alespoň zdvojnásobit objem. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na 5 stejných bochánků. Každý z bochánků vyválíme na pomoučeném vále na kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi. Potřeme protlakem, posypeme kořením a zdobíme sýrem, šunkou, zeleninou a dalším dle chuti. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 10-15 minut.

TIP: Jak připravit smetanový základ na pizzu

Zveřejněno 16. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yJA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutá pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yJA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

pizza byla výborná

Pizza byla vynikající. Do těsta bych ale klidně dala více soli - místo jedné lžičky minimálně 2. Jinak super recept :-)

Teda rozdělila jsem těsto na 4 díly a z každýho byla taková mini pizza. Pokud děláte na plech, určitě je potřeba aspoň půlka :-)

zajímá mě jakým způsobem lze uchovat hotové těsto.Je to velká dávka,tak bych část třeba zmrazila pokud to jde,aby bylo těsto později použitelné?

Linda Winklerova 7. 5. 2016 19:24
Testo je vyborne!

A jéje, dostala jsem chuť na pizzu :-D

Petra: omg to je tak k smíchu až sem z toho zmokrala:-((:-((:-((

vilma vildomcová:Testo-sugo nebo jina omacka-syr-oblozeni.
Pokud date syr na napln, vytvori vam "poklicku" a testo bude pod naplni uvarene.Pecte kratsi dobu v maximalne vyhrate troube.Idealne pouzijte mozzarellu, pokud ji nemate, tak jiny vysokotucny syr.

Vilmo, kečup ne. Najděte si tu recept na rajčatové sugo. :-)

vilma vildomcová 3. 12. 2015 15:56
Jako základ může se použít i kečup? Sýr jakýkoliv se dává až nakonec? Nemám zkušenosti, ještě jsem piccu neměla. Děkuji.

těsto jsem zadělala a už se nemůžeme dočkat,,, děkuji za inspiraci:-))

Výborná pizza, peču na 180.

na kolik stupňů prosím to mam péct? :-)

Moc nám chutnalo. Napsala jsem si do oblíbených.:yes:

Tématické fráze:
kynutá pizza, pica recept, picca, picca od ládi hrušky, pizza kynutá, domácí kynutá pizza, kynuté těsto na pizzu, picca recept, recepty pica, recept na kynutou pizzu, recep na pizzu, recepty ládi hrušky picca, pica recepty, pizza bez kynutí, kynuta pizza recept, pizza z kynutého těsta, italska pica, kynutá pica, pizza recepty kynuta, kynutá piza

Suroviny:
mouka hladká, voda, sůl, cukr krystal, droždí čerstvé, olej olivový, protlak rajčatový, koření pizza, sýr strouhaný, šunka, kukuřice, žampióny

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu