Domácí kremrole
Křupavé trubičky z listového těsta, plněné nadýchanou sněhovou náplní, jsou vítaným pohoštěním na svatbách i oslavách. S tímto receptem se přípravy nemusíte bát, provede vás krok za krokem. Kremrole se vám jistě povedou a sklidíte za ně pochvalu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 47 780 kJ / 11 420 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,41 g |
| Tuky | 650,32 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 2,43 g |
| Sodík | 7,02 g |
| Sůl | 17,21 g |
| Sacharidy | 1 219,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku. Přímo do ní nastrouháme zmrzlé máslo. Během strouhání hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit.
Krok 2: Do odměrky rozklepneme vejce. Přidáme ocet, sůl a dolijeme do 500 ml studenou vodou. Obsah odměrky vlijeme do mísy a nejprve mícháme vařečkou. Poté těsto vyklopíme na vál a dopracujeme rukama. Snažíme se těsto zbytečně dlouho nehníst. Máslo se pak začne rozpouštět a těsto bude lepit, což není žádoucí.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl zabalíme do sáčku a dáme na 2 hodiny do lednice vychladit.
Krok 4: Troubu zapneme nahřívat na 190 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Krok 5: Z každého dílu těsta vyválíme plát zhruba 3 mm silný. Potřeme vajíčkem a radýlkem nakrájíme pruhy 2,5-3 cm široké a 25-30 cm dlouhé.
Krok 6: V rukách promneme kousek změklého másla, a pak v nich poválíme i každou kovovou trubičku (formičku), abychom ji máslem potřeli a omastili.
Krok 7: Jednotlivé pásky těsta namotáme na formičky (začínáme od užší strany) a hned je ukládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 20 minut. Poté necháme trubičky mírně zchladnout a opatrně je sundáme z formiček.
Krok 9: Připravíme sněhovou náplň. Bílky nejprve mírně vyšleháme do polotuha, mísu s nimi vložíme do vroucí vodní lázně a přidáme cukr. Následně šleháme do zhoustnutí asi 15 minut.
Krok 10: Sníh musí být horký a dělat špičky, které drží tvar. Pak ho odstavíme z lázně a dále pozvolna šleháme do vychladnutí.
Krok 11: Sníh naplníme do kremrolí pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.
Zveřejněno 28. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jk95
Moje poznámka
Domácí kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jk95
Nejnovější recepty
Biskupský chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Kmínová s mrkví, bramborem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Segedín se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Slaný závin se zelím
Přidáno před 4 hodinami
Kachní stehna na česneku
Přidáno před 5 hodinami
Pečené telecí hrudí s hříbkovou omáčkou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 1 hodinou
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
AjkaS před 1 hodinou
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 1 hodinou
Ořechová bábovka
Romanka67 před 4 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Koblych před 4 hodinami
Chutné vafle
Jitka86 před 6 hodinami
Karlovarský knedlík
Innamiya před 6 hodinami
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí kremrole recept od babičky,
sníh do kremrolí,
kremrole,
domácí těsto na kremrole,
recept na kremrole,
vařený sníh do kremrolí,
kremrole recept,
recept na kremrole se sněhem,
recept na sníh do kremrolí,
recept kremrole,
kremrole se sněhem,
sníh do kremrolí recept,
recepty kremrole,
recepty na kremrole,
domácí kremrole těsto,
domaci kremlole,
kremrole z másla,
sníh na kremrole,
nejlepší domací kremrole,
nejlepší sníh do kremrolí
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
ocet,
sůl,
bílek,
cukr moučkový,
máslo,
vejce
Komentáře (18)
Kde ja ziju jedno máslo je 500g.