Roláda s bramborovou náplní

tejaja Kuchařka: tejaja

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

750 g vepřové plece
4 brambory
100 g Schwarzwaldská šunka
1 vejce
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
drcený kmín
celý kmín
5 stroužků česneku
pepř
sůl
mletá červená paprika
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mäso rozrežeme na plát a naklepeme. Potrieme 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a zľahka posypeme mletou paprikou.

  2. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle (ako na placky). Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, vajce, múku, trocha mletej rasce, 3 prelisované strúčiky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešame.

  3. Zemiakovú hmotu rozotrieme na plát mäsa a stočíme do rolády. Na povrch rolády poukladáme plátky Swarzwaldskej šunky a roládu previažeme.

  4. Položíme na pekáč, posypeme celou rascou, podlejeme vriacou vodou a zakryté pečieme v rúre asi 30 minút.

  5. Potom odkryjeme a dopečieme dozlata. Počas pečenia podlievame horúcou vodou tak, aby sme mali šťavu na poliatie mäsa.

  6. Upečenú roládu narežeme na plátky (mäso prelejeme vypečenou šťavou) a podávame s ryžou alebo tarhoňou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda s bramborovou náplní

  • Nadja Nadja

    casino: že by u trakaře? :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Nadja:
    Ba ne...
    Jedno je kolečko, fffšak víte u čeho...;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    casino: :-O strouhání nebo strouhanka, příp. drobení - vždyť je to jedno, hlavně že víme o co se jedná a že nám chutná.;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    tejaja: dík za recept na přípravu tarhoni,aspoň to nemusim hledat:yes:
    Casino: představte si , že u nás se říká strouhání “drobení“ ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Nadja:
    "strouhanka"?
    No, to by mi naši dali, dybych jim uvařil strouhanku:-D
    ...u nás tomu říkáme "strouhání":-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-K tejaja: Terezko děkuji za vysvětlení. Dívala jsem se na uvedený link na výrobu tarhoni.
    Já ji znám kupovanou - pěkné kuličky.
    :-O To co popisuješ, u nás nazýváme strouhanka - a ta je buď drobná, strouhaná na malé slzičce nebo velká - ta se strouhá na velké slzičce. Zaváří se do polévky přímo, neopražená, nebo se opraží, pak dusí a slouží jako příloha.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ďakujem za pekné komentáre. :-8
    Nadja: Maďka, tarhoňu najprv na troche oleja opražím, za stáleho miešania, aby sa nespálila, len zhnedla. Potom zalejem vodou, osolím a zakryté dám do rúry dusiť. Tu je recept : http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/ ;-)
    Jardo díky za upozornenie, kmín doplnený v surovinách. :-D:-D;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Maso v bramboráku umí každý, bramborák v mase jen Terezka:-D - bezvadný:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    jarda Kadic: Ty nemáš azbuku? :-D:-D:-D
    ;-) Kuskus stačí zalít vroucí vodou, žádné velké vaření.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Zajímavá bašta:yes: + bodík;-)
    Pro ty,co by nevěděly (i) ,co je rasca - kmín.:-))
    Anebo : Rasc větaly jabloni i grůši.....:-D
    Koupil jsem onehdy kuskus i tarhoňu,ale nejsou lidi na uvaření...:-D:-D:-))

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Terezko, máš hezky připravenou tarhoňu - jak ji děláš, že některá je tmavá - po uvaření ji ještě osmažíš? :-?
    Roláda plněná bramborovou směsí - to už je vlastně příloha uvnitř :-D:-D:-D - vypadá dost jedle. :yes:1.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborová roláda jako příloha přiloha k roládě rolada s bramborpvou a jatrovou náplní vepřová roláda s bramborovou náplní