Vepřový steak se sýrem

yossi Kuchař: yossi

Doba přípravy: 40min 4 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

8 ks vepřového masa nebo krkovice 4 ks
pepř mletý
sušená paprika
sůl
olej
hořčice
sýr Eidam strouhaný
(1 dcl vína s výraznou chuťou napr. tokaj alebo muškátové víno)
(víno byť nemusí, ale vylepší to chuť a zbytok si môžeme dať ako prílohu k jedlu :)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Karé alebo krkovicu nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a opaprikujeme (môžeme použiť namiesto tohoto korenie na steaky - zmes podľa vlastnej chuti). Na rozpálenom oleji osmažime mäso z oboch strán.

  2. Na plech nalejeme olej, vylejeme olej z panvice aj šťavu zo steakov na tanieri. Poukladáme mäso vedľa seba a každý kúsok natrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom (alebo prikryjeme plátkom syra). (Podlejeme vínom.)

  3. V rúre rozohriatej na 200°C, pečieme 15-20 minút podľa hrúbky mäsa. V každom prípade, keď sa syr zafarbí do zlatista, je vhodné jedlo z rúry vybrať. Podávame s ryžou, prípadne so zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 96 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový steak se sýrem

  • yossi yossi(autor receptu)

    Ďakujem za fotky. Sú perfektné. Som rád, že sa Ti recept páči.;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Děkuji za bezva tip na dnešní oběd, posílám obrázek.

    Odpovědět

  • yossi yossi(autor receptu)

    Správna poznámka o veľkosti kúskov mäsa.:yes: Recept som upravil.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Bravčové karé alebo krkovica 8 kúskov" na 4 porce:-?
    V rcp je klíčová věta "podľa hrúbky mäsa":yes:

    No, ač na praseti jsou krkovička a kotletka hnedle vedle, tak na pánvi se chovají každá jinak... I když si krkovice nechá "víc líbit" (jen tak se nevysuší), tak já bych z krkovice odkrojil na 1 porci pouze jeden kus masa, protože při stejné váze by byly dva kusy masa příliš tenké a hrozí riziko, že maso bude jako podrážka;-) a je otázne, co udělá sýr při 200°C, pokud by se maso mělo dělat déle aby změklo.
    Ale mám za to, že pro kuchařské novice je méně rizikové začít s krkovicí...:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: veprovy steak vepřový steak s broskví vepřový steak recept veprovy stejk vepřový steak tenké plátky recepty zapečené vepřové steaky vepřový steak recepty vepřový steak zapečený s vejcem a sýrem steak se sýrem zapekaný vepřový steak tncz nova levné recepty ládi hrušky vepřový steak z kotlety top recepty veproovy steik recepty od ladí hrusky z vepřového masa veprovy stejk se sýrem steaky se sýrem bravcove kare steak veprovy steak s zampiony a syrem vepřové steaky bravcovy steak