Chlupačky s houbami

Boubelinda Kuchařka:

Houby 11 názorů

55

Suroviny

Na chlupačky: (já měla)
770 g brambor
1,33 hrnečku hrubé mouky
1 hrneček polohrubé mouky
Smaženice:
500 g hub
2 vajíčka
sůl
1 lžice másla
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme najemno.

  2. Přidáme mouky a zamícháme. Dáme si vařit vodu ve velkém hrnci a osolíme.

  3. Až se začne vřít, začneme lžicí vykrajovat takové chlupačky (noky).

  4. Nebo kdo má haluškovač, tak může i tak.

  5. Chlupačky vaříme zhruba 10 minut - až vylezou nahoru. Potom slejeme vodu.

  6. Houby uvaříme v osolené vodě.

  7. Slejeme vodu, přidáme máslo a vajíčka, a umícháme.

  8. No a pak už jen stačí zamíchat smaženici, chlupačky, trochu másla a popřípadě osolit.

Poznámka

Těsto se může dělat v jakémkoliv množství a mouky tak, aby se těsto nelepilo na lžici.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Chlupačky s houbami

  • Zůzaaa Zůzaaa(neregistrovaná)

    Jedině ze sušených.. jinak to nejní ono.:) Naše malá Valerka je opravdu miluje a já s manžílkem taky.. PODKRKONOŠSKÉ A NEJLEPŠÍ:-D

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Jananana: samozřejmě je to na chuti každého, já mám radši čerstvé.;-)

    Odpovědět

  • Jananana Jananana(neregistrovaná)

    Jsem z podkrkonoší a u nás jen ze sušených hub.:-//

    Odpovědět

  • Pavka Pavka(neregistrovaná)

    janana:Souhlasím s Tebou, ale to vajíčko tam klidně přidám, není na škodu.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Jéjda, tak chlupačky jsem vůbec neznala ;-):yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Dělám to úplně stejně jako Boubelinda:zkuste přidat podušené kysané zalí je to mňamka.:-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

  • janana janana

    :-)moc pěkné obrázky:-), já je snad zítra uvařím, houby v mražáku taky mám

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Ano i ze sušených hub dělám, ale ještě jsem měla v mražáku čerstvé. Janano já taky nevážím, ale tudle várku jsem vážila, pro názornost.;-)

    Odpovědět

  • janana janana

    ;-(:-(scezenýma:-8

    Odpovědět

  • janana janana

    Tohle je velice dobré a oblíbené jídlo :-p:-p:-p. Chlupačky dělám trochu jinak, dávám i hladkou mouku, pak může být těsto řídší (nic nevážím a neodměřuju, podle toho jaké jsou brambory). Vařím určitě kratší dobu (podle velikosti). Pokrájené houby dám na rozpálené máslo, nebo sádlo. Přidám sůl, kmín a trochu pepře. Pustí vodu, tu vydusím, pokud je potřeba dochutím a smíchám se zcezenýma chlupačkama. Vejce nedávám. Někdy dám cibulku, taky třeba česnek a na to teprva houby. A taky trochu majoránky na závěr.:-D:-)):-p V našem kraji se dělají i ze sušených hub.;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo