Broskvový /meruňkový zákusek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 503 kJ / 2 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,22 g |
Tuky | 171,24 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 576 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 224,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: inspiraci jsem našla v maminčiných receptech, ale přizpůsobila jsem si to podle svého.
Tyhle zákusky dělám už dlouho, ale většinou z meruňek. Dnes jsem je neměla, tak jsem použila broskve.Protože jsou broskve dost velké, každou jsem rozkrojila na 4 dilky. Je to dobrý, takový lehounký zákusek, řekla bych, že skoro až dietní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2013 11:36
Pajaska:Já to mám právě nejraději, když je to srolované a těsto je uvnitř. Jen to dám zpočátku navíc a dodělávám na méně, tím se to peče déle, a pak je to výborné!!!!!!!!!
12. 8. 2012 10:33
Hmmm, to byla dobrůtka! I pro očko velmi pěkné. Určitě se k receptu zase vrátím. Bodík+foto.
17. 2. 2012 16:34
Zákusek je výborný, i když mi bohužel při pečení trochu vytekl tvaroh... Ale určo zkusím někdy znovu
25. 1. 2012 17:49
Děkuji moc za rady , určitě to zkusím, protože to je asi tou teplotou jak zde píšete
19. 1. 2012 04:02
Ája:Věř žížalce,stará zásada a léta praxe!!Ještě podotknu,nevymazávat plech, stačí studená voda - polít plech a nebo papír na pečení.Pokud my se pálilo,tak zpočátku vysoká teplota a jak naběhne ,lze trochu snížit.Boky např.štrůdlu nepomazávat vejcem,jen zvrchu.A štrůdl je lepší jen přehnout,ne zatočit.Uvnitř je pak mazlavé,jakoby nedodělané(pokud je náplň mokrá - př.jablka),alespoń my to nemáme rádi.Také záleží na značce těsta!!!
18. 1. 2012 21:13
Ája: Myslím, že to je tím, že ho pečeš na příliš nízkou teplotu. Listové těsto se peče při 220-250°C. Pak pěkně naskočí.
18. 1. 2012 00:21
Dobrý večer, prosím Vás o radu, já mám problém z pečením listového těsta, mám ho vždycky mazlavé a nízké nikdy ho nemám jako je na těchto fotkách , proto ho už nepeču a při tom ho máme rádi hlavně děti. Děkuji moc za odpověď
8. 9. 2011 08:45
Klára: myslím, že mohu odpovědět za autorku - bez obav, budou dobré i druhý den, u nás déle než 2 dny nevydržej
8. 9. 2011 08:44
Dělám téměř stejně ale bez pudinku, takže zkusím takto
8. 9. 2011 08:09
To mi úplně unikloto je moc hezký receptík,to si ukládám a také vyzkouším,to se mi moc líbí+1
8. 9. 2011 07:48
Budou zákusky dobré i druhý den, pokud se budou skladovat v lednici? Chystám se na Váš recept a druhý den je povezu na návštěvu Předem děkuji za odpověď.
13. 9. 2010 08:20
Haničko,to je super papáníčko.Co nejdříve vyzkouším a přidávám devátý bodík.Dík za recept a měj se!
3. 3. 2010 21:02
Mňamky to je boží, to si udělám chválím a dávam bodík
16. 11. 2009 21:03
Jé, podobný moučník prodávají u nás v pekárně. Jen tam není ten tvaroh. A je moooooc dobrý!!
29. 3. 2009 12:20
neměla jsem broskve ani meruňky, tak jsem použila kousky jablek (předem orestovaných na kousku másla a ochucených) a výsledek bodík jsem dala už dříve, protože jsem věděla, že to bude dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 14 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 48 sekundami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 2 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 11 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 11 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 12 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Brutnák lékařský používáme v kuchyni. Jedlé květy i listy přidáváme do salátů a zdobíme jimi pokrmy
Další recepty
Tématické fráze: zákusky z listového těsta merunkové recepty zakusky recepty dietní zákusky zákusek z listového těsta merunkový zákusek dobrý zákusek dietní zákusek broskvový táč zakusky recepty s obrazkami zákusek z listového těsta a pudinku merunkový moučník maminčiny recepty na moučník s broskvemi merunkový táč táč s broskvemi recepty na zákusky recept na zákusek z listového těsta zákusek s broskvemi merunkove zakusky broskvové zákusky
Suroviny: těsto listové, tvaroh měkký, kompot broskvový, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový
Broskvový /meruňkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/766B
22 názorů