Španělská Sangría
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 220 kJ / 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nápoj můžeme dát i na 2 hodiny vychladit do lednice, ale při pokojové teplotě se lépe propojí a smísí chutě vína a ovoce.
Část pomerančů můžeme nakrájet na plátky, ale může se stát, že nápoj získá nahořklou chuť kůry.
Kdo chce, může přidat i kousek skořice vcelku.
Cukr můžeme dát rovnou do vína, bez toho, abychom ho nechali rozpustit ve vodě. Může se ale stát, že se ve víně kompletně nerozpustí.
Existují různé variace, co se týká množství surovin nebo druhů ovoce, doporučuje se přidávat pevné ovoce, ne moc měkké. Dá se říct, že broskev je ovoce, které by v nápoji nemělo chybět. Podle chuti můžeme přidat i jiný druh ovoce.
Doporučuje se používat mladší ročníky vína, které neležely dlouhou dobu v sudech. Já jsem použil víno joven (mladé) ze španělské oblasti Ribera del Duero. Hotový nápoj doladíme podle chuti (více cukru, atd.), každé víno je jiné.
Při podávání můžeme nápoj dolít perlivou vodou.
Chceme-li, aby byl nápoj silnější, přilijeme na začátku do vína pomerančový likér nebo třtinový rum.
Pro všeználky, kteří by tady chtěli psát, že takto se Sangría nedělá, přidávám odkazy, kde jsem čerpal inspiraci, a rovnou můžou psát rodilým Španělům, že to není Sangría. Děkuji. http://javirecetas.hola.com/sangria-como-hacer-san...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2015 13:41
Miluji Sangrii zatím jsem doma použila jen tu kupovanou, ale toto určitě vyzkouším a budu si představovat, jak ležím na Cofete (i když to bude jen lehátko u bazénu na dvoře )
13. 6. 2015 12:10
Miquel:krásné letní osvěžení
13. 6. 2015 11:58
srettka:
Jitkas: ve Španělsku se dělá i z bílého vína nebo sektu (cava) a s tou fantou bych tomu i věřil, někdo přidává i perlivou vodu s příchutí citronu
dasa:
Jitkas: ve Španělsku se dělá i z bílého vína nebo sektu (cava) a s tou fantou bych tomu i věřil, někdo přidává i perlivou vodu s příchutí citronu
dasa:
12. 6. 2015 18:11
Jezdím do Španělska, mám tam rodinu. Sangrie je zjednodušeně směs červeného vina a pomerančové nebo citronové šťávy a led. Každá rodina, má svůj vylepšený recept, tak jako u nás. www.toprecepty.cz/images/http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/15.gifdesign/smajlici/5.gif
12. 6. 2015 09:00
S Lambruskem, (nebo jak se to skloňuje), jsem ji už pila loni u kamarádky a moc mi chutnala. Díky za připomenutí, Lambrusko, pokud se nemýlím, je v Kauflandu k sehnání, určitě ale bude víc druhů, takže uvidím.
Dostala jsem na Sangriu chuť
Dostala jsem na Sangriu chuť
12. 6. 2015 08:48
V Italii Sangria byva casto pripravovana z vina Lambrusko-amabile, tim padem se pridava mene cukru, s tou Fantou si delate legraci, doufam....
12. 6. 2015 08:21
Já moc alkoholu nedám,ale sangrii s ovocem fakt můžu. Místo citronu mám raději limetku pro její vůni. Ovoce dam všechno, co mám k dispozici. Krásně se nasaje vínem a já ho ráda ujídám. Na kanárech jsme si jí dávali večer, ale domácí vymazlená je lepší
11. 6. 2015 15:26
Díky všem
zizala: Tu koupenou neznám, nevím jak chutná
magdalena66: Ano máš naprostou pravdu, co recept to originál , podle reakcí na Facebooku jsou zase češi mistři všeho a jedině tak jak ji dělají oni, je to ta pravá Sangría
zizala: Tu koupenou neznám, nevím jak chutná
magdalena66: Ano máš naprostou pravdu, co recept to originál , podle reakcí na Facebooku jsou zase češi mistři všeho a jedině tak jak ji dělají oni, je to ta pravá Sangría
11. 6. 2015 12:38
Namychana Sangria neni tak dobra jako domaci, a domaci je snadna. Spanelove tam velice casto pridavaji liquor 43 nebo konak, mozno i Cointreau a take to casto redi pomerancovou Fantou ( bydlime tady u Spanelska a mame nekolik receptu primo od Spanelu, je velice dobra !)
11. 6. 2015 11:27
Lákavé Ukládám a zkusím
11. 6. 2015 08:09
Namíchanou sangrii si kupuju na léto, máme ji moc rádi. Už jsem přemýšlela, zda by nešla udělat v domácích podmínkách a vidím, že šla Díky, ukládám a zrealizuju
11. 6. 2015 08:07
Výborné, stačí už jenom zavřít oči a představit si šplouchání moře a šumění palem +3 .
11. 6. 2015 08:00
Som abstinent, ale toto sa mi páči.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 2 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 23 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 3 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sangria recept sangría domácí sangria recept na sangrii víno sangria domaci sangrie pravá sangria prava sangria recept sangria recept original recept sangria napoj sangria jak podavat sangrii sangrie sangria víno co je sangria sangrie recept jak udelat sangrii original sangria sangria original spanelsky napoj
Suroviny: cukr, voda, víno červené, broskve, pomeranče, šťáva citronová
Španělská Sangría
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9JB
13 názorů