Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Dušené kedlubny s bešamelovou omáčkou, podávané s plátkem orestované krkovice, se hodí ve všední i sváteční den. Jemnou chuť omáčky skvěle doplní vařené brambory. Recept, který snadno zvládne i začátečník.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 250 kJ / 538 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,45 g |
| Tuky | 44,40 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 81 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 24,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso lehce naklepeme a po okrajích nařízneme.
Krok 2: Posypeme kořením na steak, potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet. Poté ho zprudka opečeme z každé strany 4-5 minut.
Krok 3: Kedlubnu nastrouháme na hrubo a dáme dusit s trochou vody. Je to za chvíli měkké.
Krok 4: Máslo rozpustíme, přidáme mouku a po chvíli zalijeme studeným mlékem. Rozmícháme, vznikne nám bešamel.
Krok 5: Bešamel nalijeme na podušené kedlubny a provaříme.
Krok 6: Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 29. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wl6M
Moje poznámka
Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wl6M
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 6 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 15 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 17 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček II
káťa před 2 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 3 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 3 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 3 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 5 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 6 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 7 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Tématické fráze:
přírodní krkovička,
kedlubnová omáčka,
hovězí s kedlubnovou omáčkou,
recepty z krkovice,
recept na kedlubovou omáčkou,
recepty s kedlubnou,
krkovička na prirodni,
podusena kedlubna
Suroviny:
krkovice vepřová,
kedlubna,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
koření na steak,
olej olivový,
sůl,
pepř bílý mletý,
pepř mletý
Komentáře (9)