Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Dušené kedlubny s bešamelovou omáčkou, podávané s plátkem orestované krkovice, se hodí ve všední i sváteční den. Jemnou chuť omáčky skvěle doplní vařené brambory. Recept, který snadno zvládne i začátečník.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 250 kJ / 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,45 g |
Tuky | 44,40 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 81 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso lehce naklepeme a po okrajích nařízneme.
Krok 2: Posypeme kořením na steak, potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet. Poté ho zprudka opečeme z každé strany 4-5 minut.
Krok 3: Kedlubnu nastrouháme na hrubo a dáme dusit s trochou vody. Je to za chvíli měkké.
Krok 4: Máslo rozpustíme, přidáme mouku a po chvíli zalijeme studeným mlékem. Rozmícháme, vznikne nám bešamel.
Krok 5: Bešamel nalijeme na podušené kedlubny a provaříme.
Krok 6: Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 29. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wl6M
Moje poznámka
Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wl6M
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 15 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 5 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 6 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 7 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 8 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 8 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 9 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 11 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 11 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 12 hodinami
Tématické fráze:
přírodní krkovička,
kedlubnová omáčka,
hovězí s kedlubnovou omáčkou,
recepty z krkovice,
recept na kedlubovou omáčkou,
recepty s kedlubnou,
krkovička na prirodni,
podusena kedlubna
Suroviny:
krkovice vepřová,
kedlubna,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
koření na steak,
olej olivový,
sůl,
pepř bílý mletý,
pepř mletý
Komentáře (9)