Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 093 kJ / 2 412 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,13 g |
| Tuky | 104,49 g |
| Vláknina | 179,27 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 165 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 158,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hummus s pita chlebem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wlzR
Moje poznámka
Hummus s pita chlebem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wlzR
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 16 minutami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 2 hodinami
Kari korma
Přidáno před 10 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 15 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 15 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 1 hodinou
Szegedinský guláš
MonkaF před 9 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 10 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 11 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 13 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 13 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 14 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 14 hodinami
Tématické fráze:
hummus recept,
jak vyrobit hummus,
hummus a nadýmání,
řecký hummus s tahini,
cicerova pomazanka,
cuketový hummus,
grilování odzkoušené recepty,
recept hummus,
pitta chléb hummus,
pita chleba recept,
nej recepty pita chleba,
pita chleb recept,
hummus varianty,
humus pita chleba recept,
jak vyrobit humus,
jak si sam vyrobit jedly humus s cizrna,
pita chleb s hummusem,
hummus nej recepty,
pita chléb humus,
pita chleba s humusem
Suroviny:
cizrna,
česnek,
voda,
olej olivový,
pasta sezamová,
šťáva citronová,
soda jedlá,
sůl
Komentáře (17)
Takto vyrobený hummus (neřídká pasta) dám každému na talíř, přikápnu ještě mírně olivového oleje a na okraj dám ještě něco málo pasty tahini. Na okraj přidám hrst nasekané koriandrové nebo petrželové natě. K tomu přidávám opečený sýr Halloumi a rozpečený (teplý) pita chléb.
Každý strávník si při jídle podle vlastní chuti přimíchává do jednotlivých soust do hummusu petrželovou nať, případně i tahini a olivový olej; vše má na talíři.
Takto mě to naučili připravovat mí známí Maročané a takto jsem to ve Středomoří servírovat viděl.
Už jsem se lek, že jsem se sek
magdalenka:
Na pytlíčku píšou: cizrnová mouka
tejaja:
Mně je bio šumák
Ale máte recht, na pytlíčku stojí psáno HUMMUS BIO; koupil jsem ho ve zdravé výživě, protože jinde jsem se s ním v této formě zatím nepotkal
Podávám tedy upřesnění, na blogu je již opraveno a opravím i zde. Jedlá soda se přidává do vody při vaření - urychluje změknutí cizrny a má být dobrá i proti nadýmání... Dávat ji můžete i nemusíte - mám odzkoušené obě varianty a obě byly super
Já používám cizrnovou mouku (200g/47,-)
Zaleju teplou vodou, zamíchám, dochutím a baštíme... Zkrátka bleskovka
...už jsem to dlouho nedělal...
Díky za připomenutí
Jdu tvořit Hoummous, bude jako předkrm
"...prečo pridávaš sódu?:
Sám jsem odpovědi žádostiv
Možná, kdyby se cizrna vařila se sodou, tak by se to dalo okecat...
Edit:
hosta: fakt dáváte sodu do hotového jídla?