Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tvaroh

Tvaroh má své místo ve slané i sladké kuchyni. Používáme ho jako základ pomazánek, náplně do buchet i k přípravě dezertů. V dnešní době je snadné zajít si pro něj do krámu, ale až ochutnáte ten svůj domácí, nikdy už nebudete chtít jiný.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 dny kysnutí mléka

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 dny kysnutí mléka)

31. 3. 2009 09:44

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ja som mala z 2l mlieka asi 180g tvarohu a skoro 2l srvatky. Srvatka je dobra na redukcnu dietu a je velmi vyzivna. Moze sa pridavat miesto tekutiny pri peceni chleba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kosmom

5. 2. 2010 08:37

Díky moc, to jsem potřebovala vědět, je to výstižné a vyčerpávající, jste šikulka.:-))

klára

28. 1. 2010 10:44

Nemáte někdo prosím recept na pomazánku z tvarohu a piva? moje prababička ji dělávala, pak jí zrála na kamnech a smrděla jako tvarůžky ;-)

Jitkab

21. 1. 2010 05:24

Díky za receptík. Zrovna jsem potřebovala tvaroh na plněné knedlíky. Dávám bodík! :yes:

ercicka ercicka

6. 1. 2010 21:03

Z krabicoveho mlieka sa tvaroh neda urobit, uz som to skusala. Tvaroh je najlepsie z uplne cerstveho mlieka a aj to by sa nemalo skladovat v chaldnicke, ale hned nechat skysnut, lebo ak skysne mlieko v chladnicke, tak uz bude tvaroh horky

Verča

28. 12. 2009 17:08

Janule : Myslím si , že z trvanlivého /krabicového /mléka tvaroh neuděláš, můžeš ho udělat z domácího mléka nebo také sáčkového mléka, které není ošetřeno UHT a taky to mléko nesmíš davat do lednice ale tak jak píše Erika nejlépe nechat na kuchynské lince skysnout a pak pomalu zahřívat /nejlépe na elektrickém sporáku na stupeň 2 / aby se netvořily tvrdé žmolky, myslím si ,že 70°C už je hodně, nemělo by to pálit, když to zkusíš prstem. Přeji hodně zdaru při výrobě tvarohu :-):-!

Janule

28. 12. 2009 16:07

Uz jsem parkrat hledala, jak se dela tvaroh, ale nikdy nenasla. KONECNE se na me usmalo stesti.:-) Takze k tomu staci normalni trvanlive mleko? Prave jsem si myslela, ze kdyz se napusti temi pridavky, aby dele vydrzelo, tak by to pak neslo.

Hella Hella (moderátorka)

31. 3. 2009 22:41

Ono to nemá s receptem nic společného, ale normální (naše staré dobré) obyčejné plenky se pořád v dětském prádle prodávají. Jedna sice stojí asi 40,-, ale k dostání jsou.

ercicka ercicka

31. 3. 2009 19:37

spagtka: ved aj ja som ho piekla v trube... kysol v osatke, som myslela, ze mam pokazenu pekaren, ale asi mala vcera len zly den ;-)

ercicka ercicka

31. 3. 2009 19:36

vybusna: holt si budes musiet obcas kupit biele, bavlnene navliecky na periny :-D:-D:-D:-D

spagetka spagetka

31. 3. 2009 18:44

Jej - Erčičko - ten chleba je úžasný - už jsem si ho zadala do svých a určitě upeču (i když jen v troubě ;-):-p:-D:yes:)

vybusna vybusna

31. 3. 2009 18:28

pozrela som si ten chlieb .....ercicka....uzasny...fakt uzasny!!!!!!

spagetka spagetka

31. 3. 2009 18:09

Já si dělám doposud tvaroh doma - mám štěstí na kamaráda, který ještě chov kraviček neodpískal ;-):-D. Já sehnala parádní pytlíky na odkapávání syrovátky v lékárně - byly ze stejného materiáu, jako plíny - chráním je jak oko v hlavě - bylo to už před lety, ale zkuste se tam zeptat, látkové pleny tam prý jsou běžně.A je fakt, že mlíčku přímo od kravičky se pořád nic nevyrovná ;-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2009 18:05

:-)):-D:-)) bože, jsem se zasmála:-)) Já už holka nemám žádné ty plínky. Měla jsem jednu a tu mi posledně vzala dcera na rýmu vnučce, protože ona má sice dvě děti, ale co by si nosila kapesník, ne? No a neráčila se mi ji ještě vrátit:-O a máš pravdu, s pamperskou to nepůjde:-(

vybusna vybusna

31. 3. 2009 18:02

ja som zvedava, ze ked potrhame vsetky latkove plienky, ktore nam poostavali po detoch, co si budeme davat na bolave hrdlo, na com budeme parit knedle a v com budeme odvarat tvaroh;-) pouzit na toto vsetko pampersku si nejako neviem predstavit:-)

ercicka ercicka

31. 3. 2009 12:49

z tej srvatky som vcera piekla chleba, je dobry :yes:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6707

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba tvarohu výroba domácího tvarohu tvaroh výroba sýrů doma výroba tvarohu z kravského mléka jak se dela tvaroh tvaroh z kyselého mléka jak vyrobit tvaroh jak vyrobit tvaroh z mléka tvaroh výroba domácí výroba sýrů jak udelat tvaroh výroba domácího tvarohu recepty výroba domácího tvarohu recept výroba tvarohu bez syřidla výroba domácího tvarohu, recept recept na tvaroh výroba domácího tvaroh recept tvaroh recepty recepty z tvarohu

Suroviny: mléko

TopRecepty.cz

Domácí tvaroh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjZG