Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový věnec

Z kynutého těsta můžete upéct obyčejné buchty, nebo třeba tenhle ořechový věnec, který chutná ještě lépe, než vypadá! Náplně můžete samozřejmě obměňovat podle své chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 262 kJ /
8 667 kcal
Bílkoviny164,79 g
Tuky297,55 g
Vláknina44,60 g
Cholesterol 629 mg
Sodík 1,92 g
Sůl4,58 g
Sacharidy1 310,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kvásek rozpustíme droždí v 60 ml teplé vody. Promícháme a odložíme stranou. Krok 2: Mléko ohřejeme skoro k bodu varu a potom v hluboké míse kuchyňského robotu smícháme s olejem, cukrem a solí. Promícháme a nakonec přidáme vejce. (Pozor, aby směs před přidáním vejce nebyla už horká, abychom vejce neuvařili!). Krok 3: Přidáme směs droždí s moukou a promícháme. Postupně přidáváme mouku a hněteme (buď v kuchyňském robotu nebo ručně). Nejdříve přidáme 375 g a potom už přidáváme vždy jen 50 g. Uhněteme vláčné těsto. Krok 4: Těsto vložíme do lehce vymaštěné mísy, přikryjeme fólií a necháme na teplém místě vykynout, cca 1-2 hodiny. Krok 5: Zatímco těsto kyne, připravíme si náplň. V míse smícháme ořechy, hnědý cukr a skořici. Krok 6: Po vykynutí těsto přendáme na vál a rozdělíme ho na 2 díly. Každý díl rozválíme na obdélník velikosti 20 x 30 cm a pomažeme ho polovinou rozpuštěného másla a rozprostřeme na něj polovinu ořechové náplně. Krok 7: Těsto srolujeme po delší straně a konce spojíme (uděláme věnec) a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Nůžkami těsto nastřihneme (uděláme zářezy) cca 1,5-2 cm od sebe. Postup opakujeme s druhou polovinou těsta. Krok 8: Necháme kynout cca 1 hodinu. Krok 9: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova. Krok 10: Na polevu v misce smícháme moučkový cukr, mléko a vanilkový extrakt. Polevou ozdobíme upečený věnec dokud je ještě lehce teplý.

Zveřejněno 11. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OR1R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OR1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá krásně, první recept na letošní úrodu ořechů.

Vyborny jemny a mekkoucky venec. Moc nam chutnal. Urcite jsem nedelala naposledy. Pouzila jsem prirodni kvasek a tak se mi doby kynuti trochu prodlouzily, vysledek Ale stal za to :yes:3:yes:

Milada V. 11. 9. 2015 11:25
ořechový věnec vypadá senzačně, musí být moc dobrý:yes:

Tématické fráze:
orechovy venec, orechovy květ, velikonoční ořechový věnec, kynutý ořechový květ, ořechový věnec recept, vanocni orechovy venec, recept na ořechový věnec, věnec s ořechy, ořechový květ kynute těsto, ořechovi vienec, kynutý ořechový věnec, nugatovy květ z kynuteho těsta, orechovy velikonocni venec, ořechovy věnec, ořechový vebec, vláčný ořechový věnec, tříkrálový věnec, ořechový květ kynutý, recept na ořechový květ, kolač květ

Suroviny:
mléko, olej, cukr krupice, sůl, vejce, droždí sušené, voda, mouka hladká, máslo, cukr třtinový, skořice, ořechy sekané, cukr moučkový, mléko, extrakt vanilkový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu