Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

Kapusta je super zdravá zelenina, přesto je v naší kuchyni velmi opomíjená. Zde je ochucená kořením a s vůní česneku vám zajisté bude chutnat. Doplněná masem a brambory je vítaným obědem či večeří.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

13. 10. 2015 16:53

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 179 kJ / 1 716 kcal
Bílkoviny186,80 g
Tuky51,85 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 534 mg
Sodík 515 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy108,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do podobných přidávám recept od Otty Colomba65.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Betyna

16. 10. 2015 19:52

prosciuto: ano, například takto: potrava, každá!! potrava je napřed strávená - k tomu tam ta kyselina přece je přítomná. A ty potraviny nepotřebují pro svoje strávení zásaditost, to je naopak - ty potraviny PO STRÁVENÍ v těle (lépe řečeno v krvi) tu kyselost nebo zásaditost vytvářejí. Proto se pH krve mění. Proto taky ty potraviny nazýváme kyselinotvorné nebo zásadotvorné, protože AŽ PO STRÁVENÍ působí kyselinotvorně nebo zásadotvorně.
Omluvte mě - nadále se nebudu k tomu vyjadřovat, je to neslušné vůči autorce tak krásného receptu.

hosta hosta

16. 10. 2015 17:22

prosciuto: ale ne, díky za ostrahu , neukradla, Drahuška uveřejňuje recepty i na tomto portále pod nickem Uška:-D

prosciuto

16. 10. 2015 17:00

prosciuto

16. 10. 2015 14:07

Anna Kocikova:
Mrzí ma to.
Mne to ale nebude vôbec vadiť, ak všetky komentáre (moje a s nimi súvisiace) vymažete.
Už sa ohlásili ľudia, ktorí aj keď s tým nesúhlasia, aspoň reagovali.

spagetka spagetka

16. 10. 2015 14:04

Nešla by, jinak jistě zajímavá debata o trávení, prostředí žaludku, trávicích šťáv apod. přesunout do diskuze? Tohle už se receptu opravdu netýká a zbytečně to překáží těm, které by zajímal názor na vlastní recept.

prosciuto

16. 10. 2015 13:57

Betyna:
To teda znamená, že potraviny, ktoré potrebujú zásadité prostredie nikdy nestrávime?
Máte znalosti z chémie, aby ste to vyvrátili?

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 10. 2015 13:54

Kadlik:Jéé,Kadlíku:-))hranolky ne,to spíš malé bramboráčky,nebo bramborový knedlík:-pAle na ty hranolky jsi mi udělal celkem velkou chuť;-)Díky:-K

Danca:Danuško,děkuji:-KJe to obyčejná klasika,ale trošku jinak připravená,ať ten život není takový jednotvárný:-))

prosciuto:Takže asi ani tato kombinace surovin není,co se zdraví týká vyhovující http://www.toprecepty.cz/recept/24154-kapusticky-v...
Ale ať stíháte odpovídat na všechny dotazy,tak by nebylo od věci založit v diskuzi nové téma ohledně správného vaření a stravování.
Odpadlo by Vám pod mým receptem pročítání dalších případných komentářů,které se týkají tohoto receptu;-)Děkuji:-K

Betyna

16. 10. 2015 13:26

prosciuto: prostředí v žaludku je vždy kyselé, protože obsahuje kyselinu chlorovodíkovou. Prostředí v žaludku není nikdy zásadité. Z kyseliny chlorovodíkové prostě zásadité prostředí udělat nelze. Ano, může dojít k "překyselení" když je zaludeční kyseliny hodně, ale nikdy, nikdy není prostředí v žaludku zásadité.

Kadlik Kadlik

16. 10. 2015 11:45

Upřímně, já bych to dokázal sežrat i s bramborovýma hranolkama!!!!!!!!:-)):-)):-)):-))

Petra

15. 10. 2015 23:20

prosciuto: Děkujeme za poučení, ale myslím že to není třeba dál rozvádět. Recept je pěkný a vy si k tomu brambory podle svého přesvědčení nedávejte, my kteří chceme, si ty brambory s chutí dáme. Všeho s mírou - to je základ všeho. :-K

prosciuto

15. 10. 2015 23:04

Danca:
Ja ani náhodou netvrdím, že to je jediný správny spôsob.

Danca Danca

15. 10. 2015 22:50

Anna Kocikova: Drahuško, moc pěkný recept, kapustičky máme rádi a já se asi nechám inspirovat na sobotní oběd ;-):-p:yes::-K

Danca Danca

15. 10. 2015 22:47

prosciuto::-O tak teď nějak nevím, jakou dobu máte na mysli?? Snad tu, kdy sýr byl v naprosté většině případů opravdu sýr a uzenina se ještě vyráběla z masa?? Dobu, kdy se ve školních jídelnách vařilo sice jednotvárně, ale z čerstvých surovin a kdy děti dostávaly ke svačinám chleba s pravým máslem a ovoce a na školních chodbách chyběly automaty na Coca colu a chipsy??? Dobu, kdy nám povětšinou maminky doma denně vařily poctivá jídla z poctivých surovin a rodiny se hromadně nestravovaly po "Mekáčích"??? Nezpochybňuji Vaše názory na kombinování stravy, ale také si nemyslím, že jedině tenhle přístup je ten správný;-)

prosciuto

15. 10. 2015 22:01

Petra:
Pretože ma zaujal.
Pokladám ho za veľmi vydarený a pritom tak jednoduchý.
A samotná fotografia pomáha a láka recept prečítať, event. uvariť.

prosciuto

15. 10. 2015 21:56

Anna Kocikova:

Teší ma, že ste rada, že sa mi recept páči.
Tými dlhými komentármi som nechcel nikomu nič vnucovať.
Ak si to niekto prečítal a na niečo mu to poslúžilo,
možno niečo spraví pre svoje zdravie. Je škoda, že sa
tieto informácie nedostali k nám, ked to naše zdravie
najviac potrebovalo - keď sme vyrastali a boli by sme
si zvykli na zdravšie stravovanie.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: veprove s ruzickovou kapustou vepřové maso s růžičkovou kapustou recepty s růžičkovou kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou růžičková kapusta s masem veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou

Suroviny: plec vepřová, cibule, kapusta růžičková, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, pepř, bobkový list, rozmarýn čerstvý, sůl, pepř mletý, vývar masový, solamyl

TopRecepty.cz

Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKl5