Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
Kapusta je super zdravá zelenina, přesto je v naší kuchyni velmi opomíjená. Zde je ochucená kořením a s vůní česneku vám zajisté bude chutnat. Doplněná masem a brambory je vítaným obědem či večeří.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 179 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,80 g |
Tuky | 51,85 g |
Vláknina | 51,10 g |
Cholesterol | 534 mg |
Sodík | 515 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 108,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do podobných přidávám recept od Otty Colomba65.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 10. 2015 20:56
15. 10. 2015 19:27
prosciuto:Jistě máte v mnohém pravdu,ale víte,jaké jídlo se podává např. pacientům v nemocniciJá tam jsem"na stravu"velice často...ale jsem ráda,že se Vám recept líbíTa příloha,tu si už musí opravdu každý přebrat ve své hlavě
15. 10. 2015 17:51
Po 3-4 hodinách (dá sa predpokladať, že tráviaci proces je ukončený, kedže bol v správnej kombinácii - zelenina sa môže kombinovať so všetkým), si dáte trebárs tie zemiaky, či ryžu, knedlík, alebo čo Vám najviac chutí.
Poviete: no ty si blázon, nebudem jesť samé zemiaky!
Takže si musíte vybrať - zdravo, alebo "tradične".
Nemyslite si, že mne to s prílohou nechutí (nie varené zemiaky, to som najmenej 30 rokov nejedol, jednoducho nemôžem, spomienky na školskú jedáleň a režim mi to psychicky nedovolí). Ale sa snažím tomu vyhnúť. Nie vždy sa mi to podarí (návšteva u niekoho, recepcia atď.)...
Tento spôsob kombinovania potravín má ešte ďalšiu prednosť.
Ak sa striktne dodržuje, telesná váha sa priblíži k ideálnej, bez rozdielu veku. Pocit hladu na začiatku je vďaka rýchlejšiemu a bezproblémovému tráveniu. Zrejme poviete: celý život som takto jedol, mne to ináč nechutí. Súhlasím. Rozdiel je v tom, že aj jednotlivé potraviny začnete vychutnávať ináč. Zrazu zistíte, že netreba toľko soli, ani iných "jedov" a konečne zistíte tú pravú chuť každej potraviny.
15. 10. 2015 17:14
Ale stejně jsem se nedozvěděl,co teda za přílohu,já bych se jen masa a kapusty nenajedl
15. 10. 2015 16:25
15. 10. 2015 15:34
Za predpokladu, že vieme, že určité potraviny pre strávenie potrebujú zásadité prostredie v žalúdku a iné zase kyslé, tak to najjednoduchšie vysvetlenie je tu. Žalúdok (mám na mysli pochopiteľne ľudský), je schopný vytvoriť tráviace šťavy buď zásadité, alebo kyslé. Napriek tomu, že ľudský organizmus je najdokonalejší aparát, aký bol kedy vymyslený, žalúdok nie je schopný súčasne vytvoriť tráviace šťavy aj zásadité a aj kyslé. Čo to v praxi znamená?
Že časť potravy, ktorú sme zjedli, nemôže stráviť. Niekto povie: ja mám 20 rokov a môžem zjesť aj klince (hřebíky). Kto má 60 rokov, pravdepodobne nepovie to isté. Otázka: Čo sa deje s tou časťou potravy, ktorú sme nestrávili. V tele sa rozkladá, tak isto, ako keď sa pokazí nejaká potravina po záruke. Čo s ňou spravíme? Skončí v kontajneri. Ale žalúdok nemá takúto možnosť. Niekto povie: zajtra skončí vo WC. Možnože časť. To, čo žalúdok strávil má tiež odpad. To znamená, že to zostane v tele zle strávené. Tam sa to rozkladá a ide do krvi. Potom máme bolenie brucha, plyny atď. To po rokoch sa prejaví ako množstvo chorôb a my nevieme prečo. Veď som jedol tak, ako celý život. To je práve to. Keď k tomu pridáme zloženie dnešných potravín (všetky E-čka, umelé hnojivá pri pestovaní, antibiotiká pre rýchly rast zvierat atď.)
Myslím, že stačí.
Jednoduchá chemická reakcia v žalúdku.
Rakovina, Alzheimer, Parkinson a množstvo iných.
To nie je môj objav - to bolo zistené, dokázané a potvrdené pred viac ako 80-timi rokmi. Ako je možné, že sa o tom mlčí?
A zisk potravinárskych a farmaceutických fabrík?
Teraz už stačí?
15. 10. 2015 15:05
Úplne s Vami súhlasím, dokonca si niekedy myslím, že vtedy sme nemali žiadne informácie a preto nás mnoho vecí neznepokojovalo. Vedeli sme, že súdružka Ivanovová splnila päťročný plán už v druhom roku a ešte, že súdruh Husák, po vzore zo Slovenska, kde mali v roku 13 mesiacov (Mesiac československo-sovietskeho priateľstva) pridal aj v Čechách 13-ty mesiac - apříl.
Kto vie, čo je horšie.
15. 10. 2015 06:22
15. 10. 2015 05:44
15. 10. 2015 05:43
15. 10. 2015 05:00
14. 10. 2015 23:24
On prosciuto: asi odpoví sám, ...možná má specifické zkušenosti (vědomosti) které nám nejsou známy
Sám jsem žádostiv jak odpoví, ale možná zabrousí mezi enzymy, tvorbu inzulinu a porušeni acido-bazické rovnováhy organizmu.
Triviálně řečeno, je to jako ptáti se člověka o kterém nevíme že trpí celiakií, co že mu vlastně vadí na chlebu s máslem a šunčičkou...
P.S.
Také od jisté doby jím buď maso+kapustičky, nebo kapustičky+ brambory
14. 10. 2015 22:25
Moc hezký recept a obligátně krásná fotka
14. 10. 2015 22:13
Viem, tiež som bol niekedy doslova nútený jesť v školskej jedálni jedlá, ktoré so správnou výživou nemali nič spoločné (nehovorím o kvalite a "chuti"). Ako deti sme síce o škodlivosti toho, čo nám dávali nič nevedeli, ba dokonca, keď bola kríza vďaka socialistickému nehospodárstvu, boli obdobia, keď nám bili do hlavy, že musíme jesť to či ono. Dnes našťastie (dúfam), deti tieto problémy nemajú. Na školu nespomínam nejak zvlášť dobre, ale na jedlo v školskej jedálni spomínam spolu s prenasledovaním môjho otca komunistickými primitívmi ako na to najhoršie z môjho života.
Dnes sa snažím stravovať nielen chutne, ale hlavne čo možno najzdravšie. Preto som komentoval prítomnosť zemiakov (brambor) ako niečo, čo nie je zlúčiteľné so správnym stravovaním v tomto recepte.
Opakujem, že recept je lákavý a kombinácia mäsa a kapustičiek veľmi vydarená.
14. 10. 2015 19:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 7 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 32 minutami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 38 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 54 minutami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 2 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Růžičková kapusta získá správnou chuť a jemnost teprve po přemrznutí. Sklízíme ji čerstvou od podzimu až do jara
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Nejoblíbenější recepty z růžičkové kapusty. Proč je nejlepší v zimě?
Další recepty
Tématické fráze: veprove s ruzickovou kapustou vepřové maso s růžičkovou kapustou recepty s růžičkovou kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou růžičková kapusta s masem veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou
Suroviny: plec vepřová, cibule, kapusta růžičková, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, pepř, bobkový list, rozmarýn čerstvý, sůl, pepř mletý, vývar masový, solamyl
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VKl5
60 názorů