Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 39 663 kJ / 9 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,78 g |
| Tuky | 439,89 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 1,84 g |
| Sodík | 1,54 g |
| Sůl | 3,96 g |
| Sacharidy | 1 233,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. Vlijeme do vymazaného a vysypaného kastrůlku a na 175 stupních pečeme asi 50 minut.
Krok 2: Krém:
Z mléka, mouky, vanil.cukru uvaříme hustou kaši do které vmícháme tuk a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme dohladka kaši a dochutíme rumem. Krok 3: Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, pokapeme rumem, potřeme marmeládou, krémem a dáme na sebe. Seřežeme do kulata vrch, se zbytků vytvoříme nepečenou hmotu a dotvarujeme hezky do kulata. Trochu krému si necháme, tím potřeme celý povrch. Dáme do chladna ztuhnout. Krok 4: Mezitím si uděláme marcipán, cukr s mlékem si prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Krok 5: Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3 x až 4 x. Krok 6: Mezi dvěma mikroteny si hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Ze zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že si místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Z mléka, mouky, vanil.cukru uvaříme hustou kaši do které vmícháme tuk a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme dohladka kaši a dochutíme rumem. Krok 3: Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, pokapeme rumem, potřeme marmeládou, krémem a dáme na sebe. Seřežeme do kulata vrch, se zbytků vytvoříme nepečenou hmotu a dotvarujeme hezky do kulata. Trochu krému si necháme, tím potřeme celý povrch. Dáme do chladna ztuhnout. Krok 4: Mezitím si uděláme marcipán, cukr s mlékem si prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Krok 5: Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3 x až 4 x. Krok 6: Mezi dvěma mikroteny si hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Ze zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že si místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Zveřejněno 18. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort prasátko pro štěstí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAgz
Moje poznámka
Dort prasátko pro štěstí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAgz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 4 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 6 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 9 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 10 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 10 hodinami
Tématické fráze:
dort prasátko,
dort prasátko peppa,
marcipánový dort prasátko,
dort prasátko peppa postup,
dort prase,
prasatka z marcipanu,
vaječné ozdoby prasátko,
prasatko pepina z mandlove hmoty,
marcipanovy dort prase,
jak na dort prase,
ozdoba na dort prasátko pepina,
dort marcipanovy prase,
dorta prasátko peppa,
dort prasata v bahne,
dort prasátko postup,
recepty dort prasatko,
dorty prase peppa,
lego prasátko peppa videorecepty,
ozdoba na dort prasátko peppa,
prasátko peppa ozdoba na dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
tuk 100%,
rum,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené,
voda,
med tekutý,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (3)