Podzimní česnečka

Suroviny 4 - 6 porcí

1 cibule
5 řapíků celeru
4 menší (nebo 2 velké) mrkve
1 větší červená řepa
5 brambor
1 palice česneku
2 l vývaru nebo vody
olej
sůl, pepř, kmín, majoránka, petrželka

Postup přípravy receptu

Cibuli, mrkev, celer a řepu nakrájíme na menší kostky. Cibuli orestujeme na oleji spolu s polovinou nakrájené mrkve, celeru a řepy. Poté přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, aby se kmín rozvoněl. Následně vše zalijeme vývarem, vaříme do změknutí a poté rozmixujeme. Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a očistíme stroužky česneku z celé palice. Do rozmixované směsi přidáme brambory, druhou polovinu nakrájené zeleniny a opět vaříme, dokud nejsou brambory měkké. A teď už stačí polévku jen osolit, opepřit, přidat majoránku a prolisovat všechen česnek (osobně polévku už nevařím, když do ní přidávám česnek, aby neztratil svou sílu). Nakonec polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Pro další recepty koukněte na blog: www.petrasnamaste.blogspot.cz

http://petrasnamaste.blogspot.cz/2015/10/podzimni-...

Komentáře k receptu Podzimní česnečka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: česnečka vegetariánská řepa recept česnečka mrkev celer