Bábovka s jahodami
Bábovku můžeme připravit na mnoho způsobů podle nespočtu receptů. Na svátečním stole vždy vypadá krásně, zvlášť když je lehce pocukrovaná. Vyzkoušejte ji tentokrát ozvláštnit kousky jahod – uvidíte, že z ní za chvíli nezbyde ani drobeček.
Suroviny pro 1 kus
forma o objemu 2 l
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 390 kJ / 2 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,52 g |
| Tuky | 124,24 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 3,82 g |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody necháme předem rozmrazit.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Oddělíme bíky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: V další míse smícháme suché suroviny. Mouku, kypřicí prášek a jedlou sodu.
Krok 5: Žloutky, cukr a olej vyšleháme v jiné míse do pěny, postupně přidáme směs suchých surovin a mléko, nakonec opatrně stěrkou vmícháme bílkový sníh.
Krok 6: Těsto nalijeme do připravené formy a přidáme rozmrazené a na půlky nakrájené jahody a trochu je zatlačíme do těsta.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Zveřejněno 2. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg0E
Moje poznámka
Bábovka s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg0E
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 15 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 16 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 16 hodinami
Tématické fráze:
bábovka s jahody,
babovka z jahod,
olejova babovka s jahodama,
lehká bublaninka s jahodami,
bábovka sjahodami,
babovka s jahodaˇa,
bábovka jahody,
prodpeč,
bábovka z jahodomi,
olejova bábovka s jahodami,
s jahodama,
proč dávat jedlou sodu do bábovek,
babovka s jagodami,
babovka s jajodami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
kypřící prášek,
soda jedlá,
mléko,
jahody mražené,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (3)
Víš ale co pořád nechápu? Proč dávat jak prodpeč tak sodu? Myslíš, aby to kypřilo a nebyl to tak cítit? Já vím, že je to ve víc receptech dávat obojí, ale pořád neznám důvod.