Pečené žampiony
Výborná a rychlá příloha z jednoho pekáčku, to jsou pečené žampiony s cibulí a česnekem, kterými oslovíte nejednoho milovníka hub. Budou se skvěle vyjímat na rautovém stole, stejně tak i posypané nasekanou petrželkou na nedělní grilovačce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 246 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,38 g |
Tuky | 17,15 g |
Vláknina | 17,14 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší žampiony nakrájíme na čtvrtky, menší na půlky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Stroužky česneku pokrájíme na poloviny.
Krok 2: Vše promícháme a přidáme sůl a pepř dle chuti a snítku čerstvého tymiánu.
Krok 3: Urovnáme do vymazané zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C po dobu asi 25 minut.
Zveřejněno 10. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/80A2
Moje poznámka
Pečené žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/80A2
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 11 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 12 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 16 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 16 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 18 hodinami
Tématické fráze:
žampiony recepty,
pecene zampiony,
žampióny,
pečené žampiony recepty,
žampiony recept,
recepty se žampiony,
recept na žampiony,
recepty na zampiony,
recepty s žampiony,
recepty žampiony,
recept se žampiony,
recept žampiony,
top recepty zampiony,
žampiony pečené,
pečený žampiony,
pečené žampiony recept,
recept na pecene zampiony,
recept pečené žampiony,
recept s žampiony,
zampion recepty
Suroviny:
žampióny,
cibule,
česnek,
máslo,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
tuk
Komentáře (20)
Neni treba se striktne drzet receptu - pouzila jsem tymian, protoze cerstvy mame radi a nemyslim, ze je nejak vic aromatictejsi nez rozmaryn. Ale dovedu si to dobre predstavit treba i s petrzelovou nati nebo podobnou cerstvou bylinkou