Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 485 kJ / 5 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,61 g |
Tuky | 274,12 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 688,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme na vále nebo ve větší míse těsto jako na linecké. Necháme hodinu odležet v lednici a pak vyválíme na cca 3 mm tenký plát, z něhož vykrajujeme libovolné tvary (já použila Tescoma vykrajovátka s razítky).
Krok 2: Pečeme na 180°C asi 10 minut, na horkovzduch cca 6 minut.
Krok 3: Vychladlé ze zadní strany potřeme rozpuštěnou čokoládou. Správnou konzistenci získají po zhruba 4 hodinách a udrží si ji.
Zveřejněno 16. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polomáčené sušenky jako Zlaté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yxOg
Moje poznámka
Polomáčené sušenky jako Zlaté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yxOg
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 43 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
domácí polomáčené sušenky,
recept na sušenky opavia,
linecké polomáčené,
recept na sušenky s razítky,
polomáčené sušenky-recept,
domácí linecké sušenky,
sušenky s razítkem recept,
domácí polomáčené sušenky recept,
linecké polomáčené recept,
máslové sušenky s razítky,
recept polomáčené máslové sušenky,
kávové zlaté prase,
recept na sušenky s razítkem,
sušenky opavia recept,
máslové sušenky tescoma,
linecke polo macene,
recept z polomáčený sušenek,
recept na sušenky tescoma,
zlaté sušenky,
polomáčené
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
cukr vanilkový,
pomerančové aroma,
čokoláda na vaření
Komentáře (19)
Ano, máte recht - detailista, či spíše detailistka evidentně nejste, jak lze ostatně vidět hnědé na bílém...
Kdybych byla detailista, každou sušenku bych chytla kleštičkami a spodní stranu v té čokoládě namočila. To už mi přijde rychlejší to opravdu natřít. A pokud je mi známo, tak kupované Zlaté jsou také polité pouze ze spodní strany, takže mám dojem, že si opět a tradičně (pro smích většiny) pouze zvedáte ego, pane.
Veronika.Hrozna:
Před lety jsem byl poučen, že to bílé vespod se zove "albedo"
Jitta Mat:
"Polomáčené sušenky..."
A v čokoládě polomáčet jste nezkoušela?
Je to rychlejší a pohlednější...
Zkusím to bez nebo jen se šťávou...A díky za recept..
Jinak tady je chemické složení originálních:
pšeničná mouka
poleva - hořká, 19,8%
- cukr
- ztužený rostlinný tuk
- kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
0 E322 - Lecitiny
3 E476 - Polyglycerolpolyricinoleát
- aroma
rostlinný tuk
cukr
sójová mouka
ječný sladový extrakt
glukózový sirup
1 E500 - Uhličitany sodné
2 E503 - Uhličitan amonný
aromata - máslové, ethylvanilin, citrónové
0 E322 - Lecitiny
vaječný žloutek sušený
.....pořád myslím, že jsem na tom dobře.