Pohanka kroupa zapečená s klasem a kysaným zelím

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

1 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

1/2 hrnku pohanky kroupy
Klaso jemné nebo lahůdkové (na jednu porci cca 1/3 válečku)
kysané zelí (na jednu porci cca 1/2 sklenice nebo sáčku)
solčanka
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku kroupu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme špetku solčanky, vaříme asi 2 minuty. Odstavíme a necháme cca 10 minut dojít.

  2. Klaso nakrájíme na maličké kostečky, vsypeme k pohance, přidáme kysané zelí, promícháme. Není třeba solit, solačnka bohatě stačí a kysané zelí taky udělá svoje.

  3. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olivovým olejem, vsypeme pohankovou směs a dáme do trouby zapéct na cca 40 minut.

Poznámka

Je to jednoduché a poměrně rychlé jídlo. Zdravé a chutné.

Tento typ jídel mám moc ráda a často si je dělávám do práce na oběd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanka kroupa zapečená s klasem a kysaným zelím

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    hosta: Já solčanku používám na dochucování místo Podravky a podobných, je to jemnější a ne tak sladké. Občas vyměním za bylinkovou sůl:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    To zní zajímavě, já si musela vygooglit i tu solčanku. Jsem ještě méně gramotná v tomto oboru než Majka, ale určitě se po tom podívám:yes:

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    maris: Určitě vyzkoušej, je to moc dobré:-)Já používám Klaso jemné, lahůdkové a kostky na čínu. Měla jsem i Klaso klobásu, ta taky není špatná, ale to je malý balení, tak na jednu porci.

    Odpovědět

  • maris maris

    Johanka128: Díky:-), otvíráš mně nové obzory - je vhodné i pro diabetiky a to potřebuju, podívám se po něm:-)

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128(autor receptu)

    maris: Jasně:-) dám tu odkaz, kde jsou veškeré informace.
    http://www.klaso.cz/info.html
    Já klaso používám místo maso (což neznamená, že bych byla vegetarián), vynikající je třeba opečený na pánvičce s bramborovou kaší nebo místo klobásky k hrachové kaši...variací je spousta. Dá se sehnat ve zdravých výživách, možná i v některých klasických obchodech.

    Odpovědět

  • maris maris

    Absoutně netuším, co je to klaso. Můžeš, prosím, upřesni ?:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pohanka kroupa recepty zapečená pohanka se zelím pohankové kroupy recept pohanka kroupa recept pohankové kroupy recepty kroupy se zelím recept pohankové kroupy pohanka kroupy recept pohankove kroupy pohanka recepty pohanková kaše se kysaným zelím recepty pohanka kroupa zapečené zelí vegetarian recepty s klasem pohanka typu kroupy kroupy pohanka kyselé zelí pohanka batáty zapečené pohanka zapečená se zelín zapečená pohanka se zelín kroupy recept