Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky v jogurtu (pečené v troubě)

Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky marinované v bílém jogurtu, který zajistí křehkost a šťavnatost. Poté už jen stačí obalit ve strouhance nebo v kukuřičných lupínkách a upéct v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

16. 4. 2009 17:54

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 117 kJ / 506 kcal
Bílkoviny44,87 g
Tuky21,84 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 568 mg
Sodík 435 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy32,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při porcování kuřete vyřezávám páteř, pak ji použiji na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hradska

3. 10. 2011 13:35

Super recept! Delala jsem ze sojoveho jogurtu, protoze jsme meli u stolu alergika, ale i tak byly rizecky moc dobre. A co je na tom skvele, ze neni citit ze smazeni cely byt! :)

Pája

5. 4. 2011 08:57

Eliška:Já dělala šest prsíček a jeden jogurt určitě stačil... ani nebyl celý. Dala jsem asi dvě vejce. Ani třemi to nemůžeš pokazit. Musí to masíčko být celé takové "popatlané" :-p, jak je to tam na obrázku...Dělala jsem ale podle trošku jiného receptu z Topek. Maso jsem položila na cibuli a neobalovala. V marinádě jsem měla i arašídové máslo. Což bylo senzační. Jen jsem musela dolévat vodu na dno k té cibuli, aby se vše nevysušilo a nespálilo. Mooc by mě zajímalo, jestli to s těmi lupínkami jen tak na sucho nebude právě vysušené.. Láká mě to kvůli dietě..:-):-D Dej vědět, jaké to bylo...

Eliška

4. 4. 2011 23:23

ahoj, můžu se zeptat... mám vařit pro 7 lidí a chtěla bych vyzkoušet tento recept... ale nevím jak s tím množstvím... bude ten jogurt, vejce stačit?

Iljusa Iljusa

23. 12. 2010 20:31

Kenedz (neregistrovaný/á) - já bych ti poradila tak do středně vyhřáté trouby (asi 190°), stupně ti neporadím, bo je na troubě nemám. Každopádně raději hlídat - řízky jsou pečené, když při píchnutí do nejsilnějšího kousku masa nevytéká krev, jen šťáva z masa (je to sice chyba píchat do masa, ale jak to zjistit - když by si neměl teploměr na maso ;-) )

Kenedz

23. 12. 2010 20:17

mam rad recepty, ale takovy talent jako ja potřebuje technicke udaje .. 40 minut je dobry ale co teplota :-) 100-150-180-200 ... troba umí az 275 ale to se me zda hodne to je uz na tavení:-8 olova :-)

IlonaN

19. 12. 2010 20:52

Moc děkuji za tento luxusní recept!! Dnes jsem vyzkoušela a jiné řízky už nechci :-p posílám bodík:yes::yes:

blacinka blacinka

27. 9. 2010 14:07

Už se těším, až to vyzkouším:-8 Musím toho svého chlapa naučit jíst trošku zdravě .. Posílám bodík a ukládám:-)):yes:

Tenebres Tenebres

17. 9. 2010 16:59

úžasný recept:-K - díky jogurtové marinádě je maso štavnaté, lupínky jej ozvláštní (a jsou rozhodně lepší než strouhanka) a nápad s pečením v troubě je opravdu skvělý:yes::yes: já osobně totiž nemám ráda ty olejem nasáklé řízky obalené v kilu strouhanky:-// posílám bodík+:yes:

shrek

9. 9. 2010 15:02

opravdu vydorný recept:yes::yes:

Ivana79 Ivana79

28. 6. 2010 12:55

Robila som už druhý krát,teraz z kuraťa,pridávam dve fotky,ale tento raz som recept trochu obmenila,marináda zostala rovnaká,ale mala som v chladničke trochu sladkej smotany,tak som ho ňou pred dopečením poliala a ešte potrela taveným syrom a maslom.Veľká dobrota:-p:yes:Len tá strúhanka tým pádom trochu opadla:-8

marcelka395 marcelka395

12. 5. 2010 08:07

Také dělám,já obaluji pouze ve strouhance a peču na pánvi,je to výborné,posílám bodík č.10:yes:

Iljusa Iljusa

24. 2. 2010 22:49

Ivetko - jsem ráda, že chutnalo ;-)

BILKOVAI BILKOVAI

24. 2. 2010 22:35

No zírám. Bylo to překvapivě dobré. Vůbec tam ten tuk nechyběl. I manželovi chutnalo a to má rád hlavně bůček, krkovičku;-) Dovolila jsem si přidat foto. Děkuji za recept a dávám do oblíbených:yes:

Iljusa Iljusa

17. 2. 2010 11:30

Iveta (neregistrovaný/á) - je mi potěšením ;-)

Iveta

16. 2. 2010 23:15

Iljušo hledám recepty na jaterní dietu pro syna a ten Tvůj mi spadl z nebe:-)Dělala jsem je bez koření a jsou opravdu dobrá náhrada i pro redukci váhy. Kluk je jedlík a dnes si konečně dal do nosa;-). Příště dám pod řízečky špejle, některé se mi trošku přilepily, ale možná jsem je pekla v horkovzd.troubě moc rychle. Díky:yes: Kuknu i na Tvoje stránky....:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: řízky v jogurtu řízky naložené v jogurtu kuřecí řízky v jogurtu vepřové řízky v jogurtu kureci rizky nalozene v jogurtu kuřeci řízky pečené v troubě kuřecí řízky v troubě řízek v jogurtu vepřové řízky v troubě řízky v jogurtu recepty vepřový řízek pečený v troubě řízek pečený v troubě řízek v troubě kuřecí řízky v jogurtu a cornflakes pecene rizky vepřový řízek v jogurtu řízky kuřecí řízky v jogurtu a lupínkách kuřecí řízek naložený v jogurtu naložený kuřecí řízek v jogurtu

Suroviny: kuře, jogurt bílý, vejce, sůl, koření chilli, česnek, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Řízky v jogurtu (pečené v troubě)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYv3