Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tahini (sezamová pasta)

Tahini je pasta z rozmixovaných sezamových semínek, používaná především v kuchyních Blízkého i Středního Východu. Tato blízká příbuzná oříškových másel má však mnohem širší uplatnění. A navíc se může pochlubit i výbornými nutričními vlastnostmi.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

31. 1. 2016 20:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie13 676 kJ / 3 269 kcal
Bílkoviny34,38 g
Tuky337,50 g
Vláknina3,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy21,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tahini je původem ze středního východu a například v Izraeli se používá jako omáčka k zelenině, kdy se ochutí česnekem a osolí. Tahini pasta se přidává do cizrnové pomazánky zvané hummus nebo do lilkové pomazánky zvané baba ghanoush apod. Taktéž se používá při výrobě sušenek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 2. 2016 13:45

Děkuji moc za tenhle receptík na sezamovou pastu;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba tahini domácí výroba tahini jak vyrobit tahini jak vyrobit sezamovou pastu recept na sezamovou pastu tahini vyroba výroba pasty tahini vyroba tahini pasty jak vyrobit pastu tahini jak udělat sezamovou pastu syrové tahini příprava tahini vyroba pasta tahini pasta tahini recept recept ze sezamovou pastou tahini pasta výroba tahiny výroba pasta tahini výroba tahini pasta recept sezam recept

Suroviny: semínka sezamová, olej

TopRecepty.cz

Domácí tahini (sezamová pasta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yx1z