

Paprikový guláš s vejci
Suroviny
- lžíce másla
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 kg čerstvé papriky
- sůl
- lžička mouky
- 1/4 l smetany
- lžíce rajčatového protlaku
- lžíce petrželky nebo pažitky (lze i mražené)
- 4-8 vajec
- 2 cibule
Postup přípravy receptu
Na másle zpěníme nakrájené cibule, přidáme sladkou papriku a na široko nakrájené nudle.
Vyčištěné papriky, osolíme osmahneme, podlijeme, přidáme půl kostky bujonu a dusíme.
Když jsou papriky skoro měkké, zaprášíme je hladkou moukou a zalijeme hustou smetanou.
Do smetany přidáme rajčatový nebo paprikový protlak, můžeme přidat i utřený česnek, necháme chvíli povařit. Hotový pokrm posypeme petrželkou nebo pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařenými vejci a s bramborem nebo chlebem. Můžeme přidat i ohřátou uzeninu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Paprikový guláš s vejci
K receptu nejsou žádné komentáře.