Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 484 kJ / 1 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,38 g |
| Tuky | 114,08 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 9,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kousky velikosti soust (viz foto) a 8 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Z ostatních surovin vytvoříme marinádu, kterou opatrně, ale důkladně promícháme s vychladlým lilkem. Máme-li černé olivy, můžeme je přidat nakrájené na kolečka.
Pokrm zakryjeme a necháme den rozležet (marinovat) v ledničce.
Pokrm zakryjeme a necháme den rozležet (marinovat) v ledničce.
Zveřejněno 7. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgW4
Moje poznámka
Lilek v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgW4
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 8 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 9 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 5 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 8 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 8 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 9 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 9 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 10 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 10 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 10 hodinami
Tématické fráze:
lilek recepty,
pokrmy z lilku,
zpracování lilku,
recepty z lilku,
uprava lilku,
recepty lilek,
lilek recept,
loupe se lilek,
naložený lilek,
lilek černý,
lilek na černo,
lilek zpracování,
recepty na lilek,
lilek úprava,
lilek recepty salát,
recept na lilek,
recept lilek,
recepty s lilkem,
jídla z lilku,
pečený lilek v marinádě
Suroviny:
lilek,
olej olivový extra virgin,
ocet vinný bílý,
česnek,
kapary,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř černý
Komentáře (19)
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš.