Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky
Kuře pečené naplocho je způsob, jakým lze z drůbežího masa udělat výborný pokrm, který je zároveň efektním způsobem servírovaný. Maso je křehké a stejnoměrně propečené, přílohové brambory a zelenina navíc nasáknou voňavým výpekem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 749 kJ / 657 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,49 g |
Tuky | 2,47 g |
Vláknina | 48,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 72 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 129,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Crapaud je francouzsky "ropucha" - tvar kuřete ji připomíná, odtud název.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 5. 2009 12:03
Eli, nevím, čím přesně se živíš, ale neminula ses třeba povoláním, myslím, jestli v tobě nedřímá skryté nadání třeba nějaké FOOD stylistky . Fotky jsou nádherné, vybízející k ochutnání, bodík pro tebe
11. 5. 2009 19:29
Eli, super receptík i fotky ty tvoje recepty nemají chybu a tenhle určitě vyzkouším už vidím jak se peru s tím kuřetem +
11. 5. 2009 12:12
11. 5. 2009 10:53
Tak to u nás v archivu objednáváme pizzu apod., protože šíleně leje (nejraději bych to řekla slovy klasika z českého filmu ).
11. 5. 2009 10:21
11. 5. 2009 08:51
V tomto "plochém" provedení dělám kuře na venkovní gril-buď přímo na rošt,nebo po zpevnění na otočný gril.Kuře zůstává krásně šťavnaté a jeho příprava je mnohem rychlejší než vcelku.Ale při tomhle studeném a deštivém počasí asi vyzkouším tvůj receptík velmi brzy doma a věřím že nám bude chutnat.Posílám boďku předem a po brzké konzumaci dorazí i fotečka(nebo fotečky? no znáš mě)
10. 5. 2009 23:13
10. 5. 2009 19:04
10. 5. 2009 17:48
10. 5. 2009 16:46
10. 5. 2009 16:08
Do pekáče do kterého kape šťáva z kuřete dát alobal a do něj syrové brambory nastrouhané na lupínky, na štrůdlovém struhadle. Dobrá šťáva z kuřete kape do brambor a nepřijde tedy nazmar.
Když je kuře upečené, přebytečný tuk vysušíme papírovou utěrkou, z alobalu vyklopíme na servírovací mísu. A je to strašlivě dobrý.
10. 5. 2009 14:59
10. 5. 2009 14:39
10. 5. 2009 13:28
Díky za skvělý recept.
10. 5. 2009 13:01
Peče se to současně, stejnou dobu - výsledek po asi hodině a čtvrt vidíš na fotkách. Jablka jsou hodně měkká, ostatní akorát a kuře - přestože z něj po celou dobu vytéká šťáva - překvapivě měkkoučké.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 1 hodinou
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 11 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 8 minutami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 4 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 4 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 7 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuře na bramborách s cibulí pečené kuře recept kuře na bramborách kuře pecene kure kuře s brambory pečené kuře recepty kure s jablky kuře recepty pečené kuře s brambory kure pecene pečené kuře na bramborách a cibuli kuře na bramborech kuře a brambory kuře se zelím pečené dohromady kuře s bramborem recepty kuře brambory s jablky brambory recepty pečené kuře s bramborem
Suroviny: kuře, cibule, cibule červená, brambory, jablko, česnek, bobkový list, máslo, koření na pečené kuře, sůl
Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5X6
92 názorů