Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Kuře pečené naplocho je způsob, jakým lze z drůbežího masa udělat výborný pokrm, který je zároveň efektním způsobem servírovaný. Maso je křehké a stejnoměrně propečené, přílohové brambory a zelenina navíc nasáknou voňavým výpekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

10. 5. 2009 12:35

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 749 kJ / 657 kcal
Bílkoviny17,49 g
Tuky2,47 g
Vláknina48,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy129,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Crapaud je francouzsky "ropucha" - tvar kuřete ji připomíná, odtud název.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marta Marta

13. 5. 2009 12:03

tak k tomuhle nádhernýmu jídlu píšu komentář již podruhé, když jsem ho před pár dny psala poprvé, v okamžiku odesílání mi selhal internet a bylo po románu...:-D
Eli, nevím, čím přesně se živíš, ale neminula ses třeba povoláním, myslím, jestli v tobě nedřímá skryté nadání třeba nějaké FOOD stylistky :-)). Fotky jsou nádherné, vybízející k ochutnání, bodík pro tebe :yes:

HankaPu HankaPu

11. 5. 2009 19:29

Jé tady jsou samý Hanky, už jsem se lekla, že ten komentář byl ode mě.:-O
Eli, super receptík i fotky:yes::yes: ty tvoje recepty nemají chybu a tenhle určitě vyzkouším:yes: už vidím jak se peru s tím kuřetem:-)):-)) +

HankaR. HankaR.

11. 5. 2009 12:12

:-D Já věděla, že ti to dojde:-p, oběd sežrán :-D a bylo to úžasné:yes::yes:

Eliza Eliza

11. 5. 2009 10:53

Haničko, chvilku mi to trvalo...:-D:-D. Ale malou ;-)
Tak to u nás v archivu objednáváme pizzu apod., protože šíleně leje (nejraději bych to řekla slovy klasika z českého filmu :-D ).

HankaR. HankaR.

11. 5. 2009 10:21

:-))ahojky Elí, včera jsem se s manželem vrátila z relax. víkendu a pátrala co uvařit:-O a jak tak jukám na tento web, padl mi do oka Tvůj recept. Sice jsem všechny správné suroviny neměla, ale i tak se receptík podařil. Večer jsem jen letmo ochutnala a dneska si to plným douškem vychutnám v práci v archivu:-p:-)):-)):-)). Fotečky máš nádherné, že by to bylo tím poděděným foťákem:-D:-D, pa...jo a dávám bodík:yes:

mirca75 mirca75

11. 5. 2009 08:51

Elizo:-)krásný recept,nádherné fotečky,no prostě jako vždy kulinářská paráda;-):-D.
V tomto "plochém" provedení dělám kuře na venkovní gril-buď přímo na rošt,nebo po zpevnění na otočný gril.Kuře zůstává krásně šťavnaté a jeho příprava je mnohem rychlejší:-p:-p než vcelku.Ale při tomhle studeném a deštivém počasí asi vyzkouším tvůj receptík velmi brzy doma a věřím že nám bude chutnat:-p.Posílám boďku předem a po brzké konzumaci;-) dorazí i fotečka(nebo fotečky?:-D no znáš mě;-))

Eliza Eliza

10. 5. 2009 23:13

Všem děkuji za milé komentáře a za poslané bodíky! Doufám, že až vyzkoušíte, bude vám hodně chutnat a tak trochu - v koutku duše- si vzpomenete i na mě...:-8:-):-*

pipre pipre

10. 5. 2009 19:04

Výborný nápad! To musím vyzkoušet. Dávám bod!;-):yes:

Jana Pá

10. 5. 2009 17:48

:-p:-O:-p:-?:yes: boďula už letí i k příspěvku Drobka:yes:

Eliza Eliza

10. 5. 2009 16:46

Michale, to je výborný nápad na alternativní přílohu :yes::-p. Díky za tip :-), určitě to někdy vyzkouším.

Drobek Drobek

10. 5. 2009 16:08

Tak ještě přidám drobnost, kterou jsem odkoukal z pořadu "Americas test kitchen".
Do pekáče do kterého kape šťáva z kuřete dát alobal a do něj syrové brambory nastrouhané na lupínky, na štrůdlovém struhadle. Dobrá šťáva z kuřete kape do brambor a nepřijde tedy nazmar.
Když je kuře upečené, přebytečný tuk vysušíme papírovou utěrkou, z alobalu vyklopíme na servírovací mísu. A je to strašlivě dobrý.:-p:-p

Jikotka Jikotka

10. 5. 2009 14:59

No,tohle zaslouží ocenění :-p:-p,vypadá to moc dobře a dobrý nápad s tím roštem a pod ním pekáč:yes::yes::yes:,já taky dělám maso společně s bramborem,ale na tohle jsem nepřišla,bodík dávám s hvězdičkou :-D:-D:-D

Paprika Paprika

10. 5. 2009 14:39

:-O no to je zase krásně jednoduchý nápad na kuře. Elizo, ty jsi zdroj neobvyklých receptů. SUPER !!!:yes::yes::yes: O přiklepnutí bodíku snad ani nutné se zmiňovat ;-)

Jenda1 Jenda1

10. 5. 2009 13:28

Eli, to je skvělé.:-) Tomu říkám tvůrčí přístup při přípravě jídla.;-) A opět skvělé fotky.:yes: Už mám v oblíbených a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:
Díky za skvělý recept.;-):-8

Eliza Eliza

10. 5. 2009 13:01

Jani, to zploštění je hrozně jednoduché, nemusíš se to ho bát. Prostě vyřízneš nebo vystřihneš páteř a pak to jde samo ;-). Otočíš, vší silou se opřeš o prsa (toho kuřete :-D ), uslyšíš křup a je to. Ostatní je vidět na fotce.
Peče se to současně, stejnou dobu - výsledek po asi hodině a čtvrt vidíš na fotkách. Jablka jsou hodně měkká, ostatní akorát a kuře - přestože z něj po celou dobu vytéká šťáva - překvapivě měkkoučké.

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na bramborách s cibulí pečené kuře recept kuře na bramborách kuře pecene kure kuře s brambory pečené kuře recepty kure s jablky kuře recepty pečené kuře s brambory kure pecene pečené kuře na bramborách a cibuli kuře na bramborech kuře a brambory kuře se zelím pečené dohromady kuře s bramborem recepty kuře brambory s jablky brambory recepty pečené kuře s bramborem

Suroviny: kuře, cibule, cibule červená, brambory, jablko, česnek, bobkový list, máslo, koření na pečené kuře, sůl

TopRecepty.cz

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5X6