Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 171 kJ / 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,58 g |
| Tuky | 12,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 99,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku - neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Krok 2: Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí (bez tuku). Opékáme asi 10 minut (do zlaté kůrky). Otočíme, ztlumíme teplotu a opečeme asi 3 minuty.
Krok 3: Otočíme (aby byla kůže nahoře) a přendáme do trouby rozehřáté na 170°C . Pečeme 10 minut.
Krok 4: Vyndáme a necháme asi 10 minut odpočinout.
Krok 5: Zatím co se nám dělají prsa, dáme do kastrolku vývar, ocet a med. Prudce vaříme, aby se mám omáčka zredukovala asi na polovinu a zhoustla. Sundáme z plamene a přidáme máslo. Zamícháme, aby byla omáčka hladká - ochutnáme a můžeme podle chuti dosolit.
Krok 6: Prsa nakrájíme na plátky a přelijeme redukcí.
Zveřejněno 8. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yv9g
Moje poznámka
Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yv9g
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
JanaPav před 7 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 24 minutami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 11 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 12 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 14 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 18 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 18 hodinami
Tématické fráze:
kachní prsa na tymiánu,
jak se dělají kachní prsa,
kachní prsa s tymiánem,
top recepty kachni prsa na tymianu,
balzamikova omáčka,
kachní prsa recept,
studená kuchyně kachní prsa,
kachni prsa na medu a tymianu,
kachni prsa tymian,
balzamiková redukce příprava,
jak se delajo kachni prsa,
sušené kachní prso s redukcí,
balsamicová omáčka,
kachni prso s redukci z vina,
omacka s redukci,
kachní prsa na balzamikovém octě,
omačka balzamiková,
omačka balzamiková,
je se dělají kachní prsa,
jak se dělají kachní prsa?
Suroviny:
prsa kachní,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř,
vývar drůbeží,
ocet balsamiko,
med,
máslo
Komentáře (3)