Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 171 kJ /
519 kcal
Bílkoviny2,58 g
Tuky12,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy99,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku - neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Krok 2: Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí (bez tuku). Opékáme asi 10 minut (do zlaté kůrky). Otočíme, ztlumíme teplotu a opečeme asi 3 minuty. Krok 3: Otočíme (aby byla kůže nahoře) a přendáme do trouby rozehřáté na 170°C . Pečeme 10 minut. Krok 4: Vyndáme a necháme asi 10 minut odpočinout. Krok 5: Zatím co se nám dělají prsa, dáme do kastrolku vývar, ocet a med. Prudce vaříme, aby se mám omáčka zredukovala asi na polovinu a zhoustla. Sundáme z plamene a přidáme máslo. Zamícháme, aby byla omáčka hladká - ochutnáme a můžeme podle chuti dosolit. Krok 6: Prsa nakrájíme na plátky a přelijeme redukcí.

Zveřejněno 8. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yv9g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yv9g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kachní prsa na tymiánu, jak se dělají kachní prsa, kachní prsa s tymiánem, top recepty kachni prsa na tymianu, balzamikova omáčka, kachní prsa recept, studená kuchyně kachní prsa, kachni prsa na medu a tymianu, kachni prsa tymian, balzamiková redukce příprava, jak se delajo kachni prsa, sušené kachní prso s redukcí, balsamicová omáčka, kachni prso s redukci z vina, omacka s redukci, kachní prsa na balzamikovém octě, omačka balzamiková, omačka balzamiková, je se dělají kachní prsa, jak se dělají kachní prsa?

Suroviny:
prsa kachní, tymián čerstvý, sůl, pepř, vývar drůbeží, ocet balsamiko, med, máslo

Přidat fotografie receptu