Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 171 kJ / 519 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,58 g |
Tuky | 12,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 99,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku - neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Krok 2: Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí (bez tuku). Opékáme asi 10 minut (do zlaté kůrky). Otočíme, ztlumíme teplotu a opečeme asi 3 minuty.
Krok 3: Otočíme (aby byla kůže nahoře) a přendáme do trouby rozehřáté na 170°C . Pečeme 10 minut.
Krok 4: Vyndáme a necháme asi 10 minut odpočinout.
Krok 5: Zatím co se nám dělají prsa, dáme do kastrolku vývar, ocet a med. Prudce vaříme, aby se mám omáčka zredukovala asi na polovinu a zhoustla. Sundáme z plamene a přidáme máslo. Zamícháme, aby byla omáčka hladká - ochutnáme a můžeme podle chuti dosolit.
Krok 6: Prsa nakrájíme na plátky a přelijeme redukcí.
Zveřejněno 8. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yv9g
Moje poznámka
Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yv9g
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 7 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 12 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 12 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ZboSy před 16 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 42 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 49 minutami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 5 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 9 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 9 hodinami
Tématické fráze:
kachní prsa na tymiánu,
jak se dělají kachní prsa,
kachní prsa s tymiánem,
top recepty kachni prsa na tymianu,
balzamikova omáčka,
kachní prsa recept,
studená kuchyně kachní prsa,
kachni prsa na medu a tymianu,
kachni prsa tymian,
balzamiková redukce příprava,
jak se delajo kachni prsa,
sušené kachní prso s redukcí,
balsamicová omáčka,
kachni prso s redukci z vina,
omacka s redukci,
kachní prsa na balzamikovém octě,
omačka balzamiková,
omačka balzamiková,
je se dělají kachní prsa,
jak se dělají kachní prsa?
Suroviny:
prsa kachní,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř,
vývar drůbeží,
ocet balsamiko,
med,
máslo
Komentáře (3)