Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové švestkové koláčky (švestkové knedlíky ze spařené mouky)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 8. 2016 20:47

Suroviny

Porce: 62 koláčků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 814 kJ / 2 585 kcal
Bílkoviny94,00 g
Tuky63,58 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 884 mg
Sodík 514 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy402,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Originální recept tu už mám, pochází od mé prababičky. Je tu https://www.toprecepty.cz/recept/45454-svestkove-k... Moje prababička těmto knedlíčkům říkávala švestkové koláčky a to se v naší rodině dochovalo dodnes. Jsou vynikající:-)

Chtěla jsem vytvořit bezlepkovou verzi, ale nechtěla jsem jen dát poznámku k existujícímu receptu, protože v podstatě jsou to dvě různé varianty a bezlepková by tam mohla zapadnout. Přitom chutí si absolutně nezadá s lepkovou verzí. Musela jsem trochu upravit poměr surovin.

Těsto je měkkoučké, poddajné, švestky se krásně obalují, jen protože je bezlepkové, je třeba knedlíčky pořádně zakulatit, aby nepraskly. Může se stát, že některé se ve vodě otevřou, je lepší vařit třeba o 1-2 minuty kratší dobu a vyzkoušet, jak moc je těsto uvařené.

Švestky nepeckuji, do těsta je vždy obalím celé, jen je umývám. Lepší je vzít švestky ne moc měkké, pak se i líp obalují. Z uvedeného množství těsta jsem měla 62 menších koláčků (velikost švestek cca 2-3 cm).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Johanka128 Johanka128

10. 4. 2017 16:41

Lezlaha: Tak to se přiznám, že nevím - vždycky jsem tyto koláčky dělala buď "klasické" z polohrubé mouky (jsou v podobných), případně celozrnné hladké, nebo bezlepkové, jak jsou uvedené tu. Vždycky, když změníte mouku, tak je výsledek trochu jiný, a u bezlepkových to platí dvojnásobně - což neznamená, že by to bylo horší, jen je to prostě trošku jiné. Můžete zkusit místo čirokové použít Doves farm plain mouku, to je taková univerzální, ale opravdu nevím, jaké to bude...ale myslím, že zkazit by se to nemělo:-)

Vyzkoušejte a dejte vědět:-K

Kdybych koláčky zase dělala, tak to taky zkusím a případně sem napíšu.

Lezlaha Lezlaha

10. 4. 2017 15:11

Dobrý den. Je prosím možné použít jinou než čirokovou mouku se stejným úspěchem ? :-)

mysulka mysulka

30. 8. 2016 15:18

Pěkné :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: švestkové knedlíky švestkové koláčky koláčky ze spařeného těsta kolačky se spařeneho těsta švestkove knedlíky bez mouky švestkové kukuřičné knedlíky bezlepkova knedlik švestkami bezlepkové bramborove knedliky se švestkami bezlepkové tartaletky kynuté těsto z kukuricne a cirokove mouky bezplepkové švestkové knedlíky kynuté ovocné knedlíky s čirokové mouky jakou bezlepkovou mouku dat do koláče recept jakou mouku.dame do svestkoveho kolace švestkové koláčky spařené spařené mléko bezlepkove koláčky bezlepkové recepty se švestkami knedlíky ze spařené mouky bezlebkovy knedlíky bez mouky

Suroviny: mouka hladká, mouka rýžová, mouka, vejce, mléko, máslo, sůl, švestky

TopRecepty.cz

Bezlepkové švestkové koláčky (švestkové knedlíky ze spařené mouky)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DV6K