Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli con carne

Ostře kořeněnou sytou směs fazolí, mletého hovězího masa a rajčat dochutíme oreganem a kouskem hořké čokolády. K chilli con carne se hodí podat chléb, tortillu, tousty nebo rýži či polentu.

Hodnocení receptu je 4,9 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

19. 5. 2009 08:19

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 567 kJ / 852 kcal
Bílkoviny109,05 g
Tuky18,49 g
Vláknina22,11 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 364 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy54,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hardy88

22. 1. 2012 12:53

mmm zkusim :-)

Mirka

3. 10. 2011 17:19

Ahoj Jiri! ... chilli con carne se pripravuje z mleteho hoveziho masa!!:yes: ... a samozrejme, ze tam ten KMIN:-! nesmi chybet!!:yes:

Mirka

3. 10. 2011 17:15

Ahoj vsichni v Cesku!:-K Tady mate presny recept. Kdo neumi anglicky, tak at mi posle svoji emailovou adresu.
mira.love3@yahoo.com

Chili Con Carne Recipe::yes:

Ingredients: 2 lb. lean ground beef, 2 Tbsp. onion powder, 3 cans red kidney beans, drained, 2 Tbsp. paprika, 2 cups beef broth, 3 cups tomato sauce,10 oz. diced Roma tomatoes from a can, 1 tsp. Tabasco sauce, 16 oz. water, 2 Tbsp. chili powder, ½ Tbsp. ground cumin, 1 tsp. garlic powder, 1 tsp. cayenne pepper, ½ tsp. white pepper, salt to taste.

Recipe: Brown the ground beef in a large, heavy skillet. Add the diced tomatoes, onion powder, paprika, cayenne pepper, beef broth, tomato sauce, Tabasco, kidney beans and water. Cook over low heat for about 40 minutes, adding more water as needed. Add salt to taste. Finally, add chili powder, cumin, garlic powder and pepper, and cook for 5 minutes more. Serve the chili con carne with grated cheddar cheese on top.

Jiří

25. 9. 2011 20:34

Možná je to dobré, ale nazývat to „Chilli con carne“ je asi jako kdyby někde nazývali „českým vepřoknedlem“ nějakou kuřecí směs s kečupem. Chilli con carne má v Mexiku a v USA mnoho variant, ale nikdy není z mletého masa a hlavně - tu charakteristickou chuť jídlu vždy dodává římský kmín. Bez něj bych raději mluvil o „fazolovém guláši“.

:D

6. 12. 2010 13:16

ano něžné pohlaví, každou poznámku nebo doplnění nesprávné informace bere jako přímý útok na sebe a svoji osobu :-8 a brání se jako jedna žena, bez ohledu na to kde spor začal :yes:

ynk

30. 10. 2009 00:22

chilli con carne z mletého masa?

magdalenka magdalenka

21. 5. 2009 23:49

Asi som ja divná, ale čo je divné a zlé na tom, že krk doporučuje:"skvělé články a recepty na chili na stránkách Praktického kulinária. Nejedná se o nic, co by nešlo uvařit v místních podmínkách, ale jsou autentické a nesmírně chutné."

krk

21. 5. 2009 23:17

Dámy, vy jste nepochopily vůbec nic. Já přece nediskutoval o žádném původu nebo autenticitě ani nepomlouval tenhle recept. Prostě jsem sem vložil odkazy na recepty na další dobré chili, nota bene taky od amatérské kuchařky a vy jste se na mě sesypaly jako sršni. Něžné pohlaví! To tedy tůhle.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 5. 2009 12:42

Hella:-D:-)):-D:yes::yes:

Hella Hella (moderátorka)

20. 5. 2009 08:11

Krku, ne, že bychom se rádi nepoučili, ale asi jsi zabrousil na nesprávný web. Tohle nejsou recepty profesionálů, tady se jen sešla parta lidí stejného nebo podobného zaměření, pokecala, vyměnila si své zkušenosti a zase se rozešla. Tak proč dělat dusno? Angažuj se tam, kde to má smysl a kde můžeš své hluboké kulinářské vědomosti uplatnit. Obávám se, že pokud nám bude chutnat, tak nám je Mexiko nebo Texas úplně fuk. Alespoň mě.

Iljusa Iljusa

20. 5. 2009 07:09

Tato "směšná" debata mi připomíná nedávno tady rozvinutou debatu o přípravě "číny" - co kraj, to jiná příprava, proboha, stojí to za to, debatovat o takovýchto "kravinách". Venku je krásné ráno, uvařte si co vám chutná, když nechutná, nevařte, namažte si chleba máslem a buďte rádi, že jste zdraví, že máte alespoň ten chleba a máslo, co by jinde dali lidé za chili s fazolí i bez ní - :-(

KRKu - příště zadej odkazy tak jak se to má a nehraj si na uraženého (uraženou). Nikdo tady nikoho nebuzeruje, přístup tu mají všichni ať registrovaní či neregistrovaní.

Jsem se tedy vytočila:-((

Eliza Eliza

19. 5. 2009 23:05

Krku, my se dál budeme "plácat po ramenou", když se nám budou recepty líbit a bude nám chutnat. Někoho - jako vás - to může rozčilovat, ale jsou i lidé, kteří rádi vaří, jsou otevření názoru druhých a nemají pocit, že kvalita receptu a finálního pokrmu je přímo úměrná geograficko-gastronomickým znalostem...;-)

krk

19. 5. 2009 22:32

Paní Remková, pokud si ty odkazy zkopírujete, dostanente se na stránky bez nejmenšího problému.

krk

19. 5. 2009 22:30

To je v pořádku. Zřejmě se sem nesmí vložit odkaz. Klidně si dál plácejte po ramenou, jako bych o Yvě nic nenapsal.
Výbušná, vy polemizujete s wikipedií, ale já sem dával odkaz na cosi zcela jiného - na chili od dámy, která v místě přípravy jeho nejslavnějších variant žije. Omlouvám se. Netušil jsem, že cizí nesmí vstoupit a už vůbec ne s něčím jiným než s chválou a obdivem.

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2009 22:30

Taky bych se přimluvila za zapojení vybusne do komentářů. Jsou určitě přínosem. Hádat se nemusíme, škoda, že ty odkazy nejsou aktivní, taky bych se ráda podívala. Krk, pokud by se ti povedlo je tady dát znova(URL a OK), určitě se rádi podíváme.;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chilli con carne chili corn carne recept chili corn carne chilli con carne recept chili con carne recept čili con carne cili corn carne pravé mexické chili corn carne chili con carne recept chilli corn carne recept na chilli con carne chili corn carne top recepty chilli corn carne recept fazole chilli con carne recept chilli con carne čili con carne čili con con carne recept chili corn carne recepty čili con carne chilli con carne z mletého masa

Suroviny: maso hovězí mleté, cibule, rajče loupané, protlak rajčatový, fazole červené, česnek, čokoláda hořká, chilli, koření oregáno, olej, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Chilli con carne

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58Mx