Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka

Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly naše maminky a babičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (152×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min doba vaření podle tuhosti masa

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava, doba vaření podle tuhosti masa)

27. 5. 2009 19:04

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie5 307 kJ / 1 268 kcal
Bílkoviny122,37 g
Tuky50,71 g
Vláknina15,44 g
Cholesterol 363 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy74,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rajskou dělám léta stále stejně, jen mi kdosi poradil, že tam můžu dát skořici, tak ji dávám a někdy ještě přidávám zakysanou smetanu, taky výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dee.Dasa

13. 6. 2010 18:19

Moc dekuji za tento recept, ziji momentalne v Canade a neni uplne tak jednoduche tady varit nase ceske dobroty, ale po tehle rajske se pritel a kamaradi olizovali jeste dva dny pote... Number 1 :yes::yes:

Michaela Medkova Michaela Medkova

25. 4. 2010 19:55

Dnes jsem vařila tuto rajskou a přesto,že jsem neměla čerstvá rajčata byla omáčka velice dobrá.Dávám bodíček:yes:

Bibinka Bibinka

31. 3. 2010 15:08

Simčo, kopretiny tě inspirovaly, ale ty teď ještě nerostou:-D:-Dtak jí udělej bez nich, nebo si počkej.......;-)

Bibinka Bibinka

31. 3. 2010 15:07

Jani V, nejprve tě chci moc přivítat na našich stránkách v Topácké rodině, přeju, aby se ti tady líbilo a hodně ses toho tady naučila, když jsi začátečník;-)
Děkuji za pochvalu omáčky a potěšilo mě i to, že jsi jí tak bravurně zvládla-jen tak dál:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

31. 3. 2010 12:44

Taky zkusím tuhle rajskou,vypadá moc lákavě a ty kopretiny ty mě inspirovaly:-)):-KMám rajskou moc ráda.:-pdávám bodík

Jana V.

31. 3. 2010 11:50

Dneska jsem rajskou uvařila k obědu a musím říct že je výborná... Učím se teprve vařit a tento recept jsem zvládla...
Děkuji Vám za Váš recept:-)
určitě si zasloužíte bodík....;-)

Bibinka Bibinka

23. 2. 2010 13:46

Andrejko, jsem ráda, že se ti omáčka povedla a že chutnala;-)
Zároveň bych tě chtěla přivítat v naší společnosti Topreceptů a přeji, aby se ti tu líbila a našla si tu dalších dobrých receptů:yes:

andreaondova

23. 2. 2010 12:59

Moc dobra jen tak dal povedlasemi:-K:yes:

jejka

3. 2. 2010 22:56

Rychla, jednoducha a chutna rajska :yes: Davam bodik :-!
Jelikoz jsme meli jeste zbytek sekane, uvarila jsem zvlast vyvar.
Mozna pro priste nedam tolik citronu (ta omacka byla az moc kysela), ale cukr a trosku medu zpravil chut :-)
Dekuji za recept!:-))

Bibinka Bibinka

16. 12. 2009 15:47

Papagajo, díky za vyzkoušení a mám radost, že chutnalo;-)

papagaja papagaja

16. 12. 2009 12:03

:yes::yes::yes::yes:je vinikající a nesu jednu fotečku :-K:-K:-Ka samo sebou bodík

Bibinka Bibinka

26. 11. 2009 10:25

Dneska jí dělám k obědu s těstovinama a už se na ní těšíme-máme jí rádi:-p;-)

Lusinda79

7. 11. 2009 16:02

Dnes bude u nás na večeři, rajskou vařím jen občas, tak jsem koukla do receptů od Bibi, protože houbovka její maminky měla u nás velký úspěch.Dělám rajskou hodně podobně, ale přeci jen je to jiná verze...a já ráda zkouším nové variace osvědčených stálic české kuchyně(konečně je od Bibi, tak nemůže zklamat).

Bibinka Bibinka

2. 11. 2009 11:18

Vašku Stejskale(neregistrovaný), tak jsi mne svou chválou vyvedl tak, že v tuto chvíli nevím jestli se mám stydět, nebo chodit s nosem nahoru:-D- to nemám ani náznakem ve zvyku, tak ti velmi a velmi děkuji, za taková milá slova:yes: Moc si toho vážím a opět se ukazuje, že naše babičky byly výborné kuchařky a máme se od nich co učit(já už jí bohužel nemám). Nejvíc jsem potěšená, že si si pochutnal:-p Díky;-)

Vasek Stejskal

2. 11. 2009 00:25

Janinko, tento recept je nejlepsi co jsem nasel na Internetu a vubec. Tohle je 100% rajksa jak ma byt. Takhle to presne delala moje babicka.
Je zajimave ze halda receptu prehlizi to nejdulezitejsi vonne koreni jako skorici, hrebicek a citronovou kuru.
Ja vetsinou varim to hovezi s korenovou zeleninou zvlast v papinaku aby to bylo rychlejsi a pak to pridam do kastrolu kde jsem zacal s jiskou, cibuli and rajskym protlakem.

1 9 10 11 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: rajska omacka rajska omacka recept rajska rajská omáčka z rajčat recept na rajskou omacku top recepty rajska omacka rajska recept recepty rajská omáčka rajska omacka recepty recept rajska omačka jake maso na rajskou omacku rajska omacka z rajcat recept recept rajska rajská omáčka top recepty jaké maso na rajskou recepty na rajskou omačku recept na rajskou rajská omáčka s masem rajská omáčka s hovězím masem rajskaomacka

Suroviny: maso hovězí, rajče, protlak rajčatový, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, tymián, skořice, paprika sušená sladká, šťáva citronová, cukr, olej, sůl, citron, máslo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Rajská omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vg7g