Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 459 kJ / 1 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,58 g |
Tuky | 87,56 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 654 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 3,98 g |
Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kousky. Krok 2: Dostatečně velký pruh alobalu postříkáme olejem, posypeme provensálským kořením a navršíme na něj připravenou směs.
Alobal opatrně stočíme a dobře utáhneme jako bonbon, aby se nám vytvaroval váleček.
Položíme ho na pekáček a pečeme v troubě vyhřáté na 120°C 45 minut. Po této době troubu vypneme a galantinu v ní necháme ještě další hodinu dojít.
Po vyjmutí z trouby necháme galantinu úplně vychladnout a pak teprve rozbalíme alobal a krájíme na plátky.
Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kousky. Krok 2: Dostatečně velký pruh alobalu postříkáme olejem, posypeme provensálským kořením a navršíme na něj připravenou směs.
Alobal opatrně stočíme a dobře utáhneme jako bonbon, aby se nám vytvaroval váleček.
Položíme ho na pekáček a pečeme v troubě vyhřáté na 120°C 45 minut. Po této době troubu vypneme a galantinu v ní necháme ještě další hodinu dojít.
Po vyjmutí z trouby necháme galantinu úplně vychladnout a pak teprve rozbalíme alobal a krájíme na plátky.
Zveřejněno 18. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí galantina s párkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AYJP
Moje poznámka
Kuřecí galantina s párkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AYJP
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 19 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 4 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 6 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 7 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 10 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 11 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 13 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 14 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 16 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Tématické fráze:
kuřecí galantina,
galantina,
kuřeci galantina recept,
kureci párky,
galantina z kuřecích prsou,
galantina z kuřete,
kureci smes s párkem,
recept na galantinu,
kuřecí párky recepty,
domácí kuřecí párky recept,
galantina co to je,
galantyna,
co je galantina,
co je galantyna,
galantinka,
galantyna z kuřecího masa,
hovězí galantínka,
kuřecí směs s párky a brambory,
kuřecí angel,
kureci prsicka s parkem
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř,
smetana ke šlehání,
vejce,
solamyl,
párky,
koření provensálské,
alobal
Komentáře (12)