Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 483 kJ / 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,93 g |
| Tuky | 17,73 g |
| Vláknina | 7,67 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 317 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 68,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vložte do mísy. Mléko ohřejte a namočte v něm toustový chléb zbavený kůrky, tekutinu vymačkejte a chléb dejte k masu. Osolte, opepřete, přidejte najemno podrcený česnek, špetku provensálských bylinek a důkladně masovou směs promíchejte. Rozdělte na tři díly a vytvarujte koule. Koule přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut.
Krok 2: Na pánvi rozehřejte olej. Nakrájejte cibuli nadrobno a zpěňte. Mrkev a celer nakrájejte na drobné kostičky a přidejte k cibuli. Opékejte za občasného míchání dozlatova. Přidejte protlak a promíchejte, zalijte drcenými rajčaty, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí. Odstavte z ohně a přimíchejte petrželku.
Krok 3: V rendlíku přiveďte k varu vodu s mlékem. Osolte. Přisypte polentu a míchejte, dokud není hotová.
Krok 4: Na talíř nandejte polentovou kaši, na ní ragú a masové koule a posypte podle chuti parmezánem.
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkD2
Moje poznámka
Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkD2
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 5 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 6 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 1 hodinou
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 2 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 4 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 5 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 5 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 5 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 6 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Tématické fráze:
masové ragů,
recept na masové ragú z z mletého masa,
provensálská masová směs,
masové koule s parmezánem
Suroviny:
maso hovězí mleté,
chléb toustový,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
koření provensálské,
olej,
cibule,
celer,
mrkev,
protlak rajčatový,
rajče drcené,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
parmazán,
voda,
mléko,
polenta,
sůl
Komentáře (2)