Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 483 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,93 g |
Tuky | 17,73 g |
Vláknina | 7,67 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 68,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vložte do mísy. Mléko ohřejte a namočte v něm toustový chléb zbavený kůrky, tekutinu vymačkejte a chléb dejte k masu. Osolte, opepřete, přidejte najemno podrcený česnek, špetku provensálských bylinek a důkladně masovou směs promíchejte. Rozdělte na tři díly a vytvarujte koule. Koule přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut.
Krok 2: Na pánvi rozehřejte olej. Nakrájejte cibuli nadrobno a zpěňte. Mrkev a celer nakrájejte na drobné kostičky a přidejte k cibuli. Opékejte za občasného míchání dozlatova. Přidejte protlak a promíchejte, zalijte drcenými rajčaty, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí. Odstavte z ohně a přimíchejte petrželku.
Krok 3: V rendlíku přiveďte k varu vodu s mlékem. Osolte. Přisypte polentu a míchejte, dokud není hotová.
Krok 4: Na talíř nandejte polentovou kaši, na ní ragú a masové koule a posypte podle chuti parmezánem.
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkD2
Moje poznámka
Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkD2
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 13 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
masové ragů,
recept na masové ragú z z mletého masa,
provensálská masová směs,
masové koule s parmezánem
Suroviny:
maso hovězí mleté,
chléb toustový,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
koření provensálské,
olej,
cibule,
celer,
mrkev,
protlak rajčatový,
rajče drcené,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
parmazán,
voda,
mléko,
polenta,
sůl
Komentáře (1)