Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 411 kJ / 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 8,60 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 154,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mlieko so štipkou soli, cukrom a vanilkovým uvedieme do varu, vsypeme krupicu a uvaríme veľmi hustú kašu.
Krok 2: Vylejeme masu na pečiaci papier, mokrým nožom uhladíme na hrúbku niečo vyše 1 cm. Necháme dobre vychladnúť a stuhnúť v chlade.
Krok 3: Stuhnutú krupicu vykrajujeme na ľubovoľné tvary, obaľujeme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Smažíme na oleji.
Krok 4: Ukladáme na papierový obrúsok odsať olej, na tanieri sypeme práškovým cukrom a škoricou. Polejeme zriedeným teplým džemom. (Džem s trochou vody zohrejeme v mikrovlnke.)
Krok 5: Môžeme podávať aj s riedkym vanilkovým pudingom a pod.
Zveřejněno 5. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká krupice v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qr5Z
Moje poznámka
Sladká krupice v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qr5Z
Nejnovější recepty
Řízky z pýchavky
Přidáno před 16 minutami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 18 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno před 23 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké okurky
Ala17 před 3 minutami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 4 minutami
Ohavečské brambory
Dycky před 37 minutami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 4 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 4 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 5 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 6 hodinami
Švestková povidla
MAMA9903 před 11 hodinami
Tématické fráze:
z čeho je panko strouhanka,
výroba panko strouhanky,
jak se dělá krupice,
hostie recept,
recept na výrobu panko strouhanky,
strouhanka panko výroba,
kruupice v trojobalu,
vyroba krupice,
panko strouhanka výroba,
jak vyrobit panko na strouhanku,
trojobalu strouhanka panko,
panko strouhanka jak vyrobit,
krupica recepty,
jak vyrobit panko strouhanka,
panko strouhanka domácí výroba,
z čeho vyrobená panko strouhanka,
jak se dělá sladká strouhanka,
jak se dělá strouhanka panko strouhanka,
recept z krupice,
recept na hostie
Suroviny:
mléko,
krupice,
sůl,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
mouka,
vejce,
strouhanka,
cukr moučkový,
skořice,
džem meruňkový
Komentáře (21)
http://www.rodicka.cz/co-je-panko-strouhanka-recep...
http://otakucimeliumpovidky.svetu.cz/536-panko.htm...
Myslím, že na to PANKO dřív nebo později někdo kápne - neměla by to být taková věda (zmíněné hostie, to byl pouze chuťový vjem). Když jsem rozhodil sítě, tak mi známí z It. psali, že tam se cosi podobného dělá z toustového chleba zbaveného kůrek; tam ale mají různého bílého pečiva hafo a všechno je to chleba (pane), že
No, asi by pečivo nemělo být "na pepř", ale kdo chystá strouhanku z ne úplně suchých rohlíků tak ví, že to není žádná brnkačka...
K receptu nejsou žádné komentáře.