Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablka jako polotovar

Máte-li přebytky jablek, můžete je zavařit a díky tomu je budete moci využít kdykoliv později. Jablka můžete použít do buchet, štrúdlů, závinů, do jogurtu nebo si je dát jen tak se skořicí a rozinkami.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

8. 6. 2009 11:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používám je do buchet, všude, kam patří strouhaná jablka a synek si občas otevře sklenici jako mls, jen si do ní přidá trochu skořice, rozinek a cukru...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

8. 6. 2009 11:54

jj - Merylas, máš pravdu - taky kvůli dia cukr nedávám ;-);-)

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 6. 2009 11:51

Taky dělávám, hlavně když máme nadúrodu jablek. Mám robot Ronic, tam je kotouč na hranolky a když ty jablka postrouhám 2x, tak mám takovou, pro mě, vyhovující sečku na moučníky. Jinak se strouhá na ty hrubé nudličky. Cukr já osobně nedávám, protože jablka používám i na dia pečení. Používám i na žemlovku a prostě porůznu.:yes:

spagetka spagetka

8. 6. 2009 11:49

cathleen - takhle to dělám - jen přidávám na sklenici 1 lžičku kys.citronové, zavářím JEN 20min a fakt se mi to nikdy nezkazilo!!!! Jo a ještě - robot je sice rychlý, ale já osobně dávám přednost slzičkám na struhadlu, zdá se mi, že robot to zbytečně jakoby "rozpatlá" - možná i to je důod, proč mi stačí jen těch 20 min. Máš pravdu, použít to jde všude ( u nás hlavně štrúdl, který prostě k sobotnímu kafíčku u nás patří :-p:-D):yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařená jablka zavařujeme strouhana jablka zavařování strouhaných jablek zavařená jablka na štrůdl jak zavařit jablka na štrůdl strouhaná jablka zavařování zavařené jablka jablka zavařujeme jablka zavařujeme jablka na štrůdl zavaření jablek jablka do sklenic strouhaná jablka na zimu zavařená strouhaná jablka strouhana jablka do sklenic strouhané jablka sklenice zima zavaření jablek na štrůdl jablka na štrůdl

Suroviny: jablko, cukr

TopRecepty.cz

Jablka jako polotovar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lgwp