Jablka jako polotovar
Máte-li přebytky jablek, můžete je zavařit a díky tomu je budete moci využít kdykoliv později. Jablka můžete použít do buchet, štrúdlů, závinů, do jogurtu nebo si je dát jen tak se skořicí a rozinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Zralá jablka umyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec, bubáka a "údolíčko" kolem stopky.
Krok 2: Nastrouháme na velké nudličky (nejrychleji to jde na robotu).
Krok 3: Naplníme do zavařovaček, každou přisladíme 1-2 lžícemi cukru, zavřeme a dobře zavaříme po dobu 50 minut, jinak se jablka ráda kazí.
Zveřejněno 8. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
Moje poznámka
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
Nejnovější recepty
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 4 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 7 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 8 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 8 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 10 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 10 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 10 hodinami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 11 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jablek na štrůdl,
zavařování jablek,
zavařená jablka,
zavařujeme strouhana jablka,
zavařování strouhaných jablek,
zavařená jablka na štrůdl,
jak zavařit jablka na štrůdl,
strouhaná jablka zavařování,
zavařené jablka,
jablka,
zavařujeme jablka,
zavařujeme jablka na štrůdl,
zavaření jablek,
jablka do sklenic,
strouhaná jablka na zimu,
zavařená strouhaná jablka,
strouhana jablka do sklenic,
strouhané jablka sklenice zima,
zavaření jablek na štrůdl,
jablka na štrůdl
Komentáře (21)
Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko
Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.