Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječno-mrkvová pomazánka

Snadná a chutná pomazánka z vařené mrkve a vajec je skvělá ke svačině i k pohoštění. Chutě propojuje zakysaná smetana a mletý bílý pepř přidá zajímavou chuť a pikantnost. Oproti tomu nasekaná pažitka pomazánku skvěle osvěží.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 657 kJ /
874 kcal
Bílkoviny53,80 g
Tuky59,62 g
Vláknina8,95 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 837 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy27,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkvu očistíme, nakrájame na väčšie kusy a uvaríme v slanej vode asi 15-20 minút do mäkka. Krok 2: Uvaríme vajcia na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Krok 3: Mrkvu a olúpané vajcia rozmixujeme so smotanou, ktorú pridáme podľa potreby. Osolíme, okoreníme a vmiešame horčicu. Krok 4: Nakoniec vmiešame olúpanú a najemno nakrájanú cibuľu a pažítku pokrájanú na drobno.

TIP: Jak skladovat mrkev, aby vydržela déle čerstvá

Zveřejněno 12. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vaječno-mrkvová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWlD

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vaječno-mrkvová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWlD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

dělám se syrovou mrkví, tak ted vyzkouším s uvařenou :)

Frantiska: Ja mám akosi radšej v pomazánkach varenú mrkvu...:-8 Vďaka za reakciu.

Tématické fráze:
mrkvová pomazánka, mrkvová pomazánka recept, maslova mrkvova pomazanka

Suroviny:
vejce, mrkev, smetana zakysaná, hořčice, cibule, pažitka, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu