Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 967 kJ / 1 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,96 g |
| Tuky | 133,50 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 612 mg |
| Sodík | 4,75 g |
| Sůl | 11,20 g |
| Sacharidy | 26,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa vytvoříme plát, osolíme, opepříme a lehce pomažeme hořčicí. Poklademe plátky sýra a ke kraji položíme oloupanou klobásu. Pevně stočíme do rolády a svážeme kuchyňským provázkem. Vložíme do pekáčku, okořeníme a dáme přikryté pokličkou do trouby vyhřáté na 170° C na 90 minut spodek /vršek (ne horkovzduch) . V pekáčku z krystalického polymeru se maso nepodlévá ani se pekáček po dobu pečení neotvírá, ale pokud ho nemáte, musíte před a během pečení podlít.
Krok 2: Po devadesáti minutách slijeme část vypečené šťávy, přidáme kousek másla na povrch, zvýšíme teplotu na 200°C a dopečeme dozlatova kůrčičku. Vyndáme, necháme odpočinout, sundáme provázek a nakrájíme na plátky.
Podáváme s bramborem, kaší nebo nádivkou a salátem. Krok 3: Nádivka: 8 rohlíků, (nejlépe z předešlého dne), nakrájených na kostičky, navlhčíme 50 ml mléka se třemi žloutky, přidáme kostičky ze 100 g uzeného masa, hrst bylinek (kopřiva, pažitka, medvědí česnek, petrželka apod),
špetku muškátového květu, 1 naběračku šťávy vypečené z masa, pepř, z bílků ušlehaný sníh, podle chuti sůl - výpek je už slaný ! Upečeme nejlépe v silikonovém pekáčku nebo v jiném vymazaném a strouhankou vysypaném. Peču v troubě současně s dopékáním rolády a po dobu odpočívání masa asi 20 minut.
Podáváme s bramborem, kaší nebo nádivkou a salátem. Krok 3: Nádivka: 8 rohlíků, (nejlépe z předešlého dne), nakrájených na kostičky, navlhčíme 50 ml mléka se třemi žloutky, přidáme kostičky ze 100 g uzeného masa, hrst bylinek (kopřiva, pažitka, medvědí česnek, petrželka apod),
špetku muškátového květu, 1 naběračku šťávy vypečené z masa, pepř, z bílků ušlehaný sníh, podle chuti sůl - výpek je už slaný ! Upečeme nejlépe v silikonovém pekáčku nebo v jiném vymazaném a strouhankou vysypaném. Peču v troubě současně s dopékáním rolády a po dobu odpočívání masa asi 20 minut.
Zveřejněno 17. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí roláda se sýrem a uherskou klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWwD
Moje poznámka
Krůtí roláda se sýrem a uherskou klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWwD
Nejnovější recepty
Bavorský guláš
Přidáno před 2 hodinami
Cibulačka se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Kroupy se zelím, rajčaty a olivami po italsku
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční hvězdičky s čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle maminky
Přidáno před 14 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Annamariev před 2 minutami
Bramborové šišky
JanaPav před 34 minutami
Šátečky z mrkvového těsta
Matulova před 49 minutami
Petina žemlovka
Janicee před 52 minutami
Hrnková jablečná buchta s tvarohem
LenkaMahu před 2 hodinami
Hrníčkové vafle
Hana84 před 2 hodinami
Celozrnné placky z bramborové kaše
jaroko před 2 hodinami
Staročeská křenová polévka
mira68 před 3 hodinami
Utopenci
magdalenka před 4 hodinami
Lehké kardinálovy řezy
magdalenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
kruti rolada,
krůtí roláda v alobalu,
nádivka do krůtí rolády,
kruti rolada recept,
krůtí roláda se šunkou a sýrem,
jak dlouho se pece krutí rolada,
krůtí stehna s sýrem,
krůtí roláda v troubě,
krůtí roláda se sýrem,
kruti rolada ze stehen,
jak se peče krůtí roláda,
jak dlouho sepece kruti,
kuřecí rolada doba pečení v horkovzdušne troubě,
jak dlouho se peče masová roláda,
plněná krůtí rolada s s klobásou,
kruti rolada s klobásou,
krůtí roláda se se sýrem,
krůtí rolada pecena v v troube,
recepty na rolády se sýrem,
krůtí roláda recepty
Suroviny:
sýr gouda,
klobása,
hořčice,
sůl,
pepř,
máslo,
Komentáře (1)