Srnčí hřbet s kandovaným ovocem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 384 kJ / 1 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,01 g |
Tuky | 99,72 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 181,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Originál receptu pochází z igurmetu, kde je uveden jako Biskupský chlebíček. Trochu jsem si ho upravila a ubrala cukru, protože i tak je to poměrně dost sladké díky kandovanému ovoci.
Je to zatím nejlepší srnčí hřbet, jaký jsem kdy jedla, proto jsem ho sem přidala - několik jich tu je, ale tento jsem tu nenašla.
Čokoládovou polevu lze použít čerstvou, já jsem použila zbytky z té, kterou jsem den předem polévala beránka - stačí ji jen rozehřát a pěkně se tak zužitkuje.
Při pečení se může stát, že hřbet uprostřed trochu praskne, ale to ničemu nevadí, když se vyklopí a posléze polije polevou, tenhle nedostatek nebude ani moc znát a při krájení to je naprosto v pohodě.
Délka pečení záleží na troubě, každá trouba peče jinak, já jsem měla troubu rozehřátou na nejvyšší stupeň z předchozího pečení jidášků, tak jsem ji pak jen trochu ztlumila.
Aktualizace 23.12.2017: Stupně a délka pečení opravdu záleží na troubě, dnes jsem pekla znovu a po 20 minutách na 200 stupňů jsem měla hřbet nahoře už pěkně tmavý, takže jsem ho přikryla alobalem a dopekla na 150 stupňů - opravdu je třeba to hlídat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2018 21:58
26. 4. 2017 10:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 8 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 10 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kandované ovoce má ve svátečním pečivu významnou roli. V jakých pochoutkách nesmí chybět?
Svatební menu prince Williama a princezny Kate: Před 13 lety všechny uchvátil osmipatrový dort s 900 cukrovými květy
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: srnci hrbet recept na srnčí hřbet sladký recept na sladký srnčí hřbet srnčí hřbet recepty recepty na srnčí hřbet sladký srnčí hřbet sladky sladky srnčí hřbet recept na srnčí hřbet dezert s kandovane ovoce nejlepsi srnci hrbet peceni s kandovaným ovocem srnčí hřbet dezert recepty recepty s kandovaným ovocem dezert kandovanym s ovocem biskupský srnci hřbet chlebíček s kandovaným ovocem biskupský chlebíček do srnčího hřbetu srnčí hřbet dezert třený srnčí hřbet dezert s kandovaným ovocem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, máslo, mouka hladká, rozinky, ovoce kandované, rum, prášek do pečiva, mouka hrubá, čokoláda na vaření, máslo
Srnčí hřbet s kandovaným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWJm
2 názory