Gazpacho snadno a rychle

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 20 minut + chlazení 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

asi 1/2 okurky hadovky
1 masitá paprika
2 pěkná rajčata
2 plechovky rajčatové šťávy (= asi 600 ml) + ledová voda
červený vinný ocet
2 stroužky česneku
3 větší jarní cibulky - bílá část
sůl
čerstvě mletý pepř
bazalka
oregano
tymián
trošku rozmarýnu
olivový olej
K podávání:
krutonky z bílého chleba
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílý chléb nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do křupava. Necháme zchladnout.

  2. Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, na stejně malé kostičky nakrájíme i papriku, rajčata a hodně nadrobno cibulky.

  3. Rajčatovou šťávu vylijeme do vyšší nádoby, přidáme olej, opepříme a vložíme česnek utřený se solí. Rozmixujeme najemno, zředíme podle potřeby ledovou vodou.

  4. Do mísy dáme kostičky zeleniny, nasekané bylinky, zalijeme ochucenou rajčatovou šťávou, případně doředíme vodou, dochutíme solí a octem a vychladíme. Podáváme s krutonky chleba.

Poznámka

Místo vinného octa jsem tentokrát dala pár kapek balzamika. Bylo to ještě lepší.

Místo ledové vody můžete polévku zchladit kostkami ledu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Gazpacho snadno a rychle

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Tématické fráze: jak rychle oloupat rajčata gaspacho recept okurky hadovky recepty gaspacho gazpacho recept recept na gazpacho recept na gazpacho gaspacho pravý recept gaspačo s chlebem priprava gaspacho ledova polevka gaspacho gazpačho s chlebem recept gaspacho okurky hadovky recepty gaspačho z rajčat gazpacho pravé okurky hadovkyrecepty