Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 657 kJ / 5 415 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,13 g |
| Tuky | 281,64 g |
| Vláknina | 34,30 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 234 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 598,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr rozšleháme s vejci a přidáme zbytek surovin. Dobře promícháme.
Krok 2: Těsto lijeme na plech vysypaný strouhaným kokosem a pečeme cca na 180 stupňů. Nastavuji na 30 minut, ale většinou je to dříve - kontroluji klasicky špejlí, zda se těsto nelepí
Krok 3: Hotový perník můžeme jen pocukrovat nebo polijeme čokoládou a posypeme kokosem nebo uděláme jemnější polevu (kakao, máslo, cukr, rum)
Zveřejněno 29. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Míši opilý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pDnm
Moje poznámka
Míši opilý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pDnm
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 5 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 5 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 7 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 7 hodinami
Tématické fráze:
opilý perník,
perníková buchta,
pernik z vody,
opilé perníčky,
opilí perník,
recept na opilý perník,
medovník- odlehčený,
perník s vodou,
pernik z vody bez vajec
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
voda,
vejce,
kakao,
prášek do perníku,
prášek do pečiva,
cukr,
marmeláda,
rum
Komentáře (2)