Postup přípravy
Krok 1: Mozzarellu nakrájejte na silnější plátky a rozložte na větší talíř.
Krok 2: Chilli papričky na sucho pomalu opečte na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčejte tak, aby se papričky opekly rovnoměrně ze všech stran. Když papričky na povrchu začnou černat, dejte je pryč z ohně a vložte na 1–2 minuty do mikrotenového pytlíku. Papričky se zapaří a krásně změknou. Když papričky pěkně opečete, zesládnou a budou příjemně pikantní.
Krok 3: Následně opečené papričky překrojte, zbavte semínek a pokrájejte je na tenké proužky. Ty rovnoměrně rozložte na připravenou mozzarellu, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Krok 4: Na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky. Podávejte s toustem nebo čerstvou bagetou.
Zveřejněno 3. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mozzarella s grilovanými chilli papričkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lyWM
Moje poznámka
Mozzarella s grilovanými chilli papričkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lyWM
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 8 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 2 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 2 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 3 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Tématické fráze:
mozzarela na grilu,
mozzarella na gril
Suroviny:
sýr mozzarella,
chilli paprika čerstvá,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
bazalka čerstvá
Komentáře (3)