Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostřejší strouhaná bramborová pomazánka na chlebíčky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 459 kJ /
1 066 kcal
Bílkoviny40,39 g
Tuky16,73 g
Vláknina30,98 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 463 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy172,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a zeleninu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Krok 2: Stejně nastrouháme uvařená vejce, sterilované okurky, vařenou zeleninu a klobásu. Krok 3: Podle chuti osolíme, opepříme. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt smíchaný s majolkou. Zalijeme trochou nálevu z ostrých okurek. Podle chuti zakápneme šťávou z citronu.

Zveřejněno 8. 12. 2017

Poznámka autorky Ivace64

Můžeme použít i jako salát. Pomazánka je výborná na chlebíčky i celozrnné pečivo.

Brambory a zeleninu uvaříme spíše do poloměkka, aby se dobře strouhaly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostřejší strouhaná bramborová pomazánka na chlebíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YwWA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostřejší strouhaná bramborová pomazánka na chlebíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YwWA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Výborná pomazánka , podobnou také dělám :yes::yes::yes:

Hospodyne: mate pravdu, nedomyslel jsem to.

Pomazánku s bramborami na chlebíčky preferuje celá naše rozsáhlá rodina - i přiženění a přivdané. Dochucení je už na každém. A úžasně se doplňuje s oblohou, ať je jakákoliv.:yes::yes::yes:

Zda se mi jednodussi zeleninu uvarit hodne do mekka a nakonec rozmackat, jako kdyz se dela bramborova kase, vejce take, jen tu klobasu nastrouhat, zrejme nejlepe zmrzlou. Nebo je to tak spatne?

Paul Sulc: je to sice o málo jednodušší, ale nastrouhaná zelenina chutná i vypadá lépe. Když ji chcete rozmačkat, musíte ji hodně uvařit a to už se její chuť mění k horšímu. A struhadlo už je stejně špinavé od klobásy!;-);-)

<3Tak ta vypada moc dobre.:-K:yes:

Tématické fráze:
výborná bramborová pomazánka na chlebíčky, pomazánka na chlebíčky, pomazánka ze strouhaných brambor, pomazánky na chlebíčky, bramborova pomazanka na chlebicky, bramborová pomazánka, pomazánka na chlebíčky z brambor mrkve, pomazánka z nožiček, pomazánka na chlebíčky z brambory mrkve a celeru, pomazánka z nožiček, ostrejsi pomazanka, bramborová pomazánka na jednohubky, pomazanka na chlebíček recept, zeleninová pomazánka na chlebíčky, strouhaná mrkev s s Majolkou®, pod pomazánka na chlebíčky, pomazánka strouhaná na chlebíčky, rychlá bramboračka strouhaná, pomazánka na chlebíčky z brambor a zeleniny, vyborna bramborova pomazanka

Suroviny:
brambory, celer, mrkev, petržel, okurky sterilované, klobása ostravská, vejce, sůl, pepř, smetana zakysaná, hořčice, majolka, šťáva citronová, okurky sterilované

Přidat fotografie receptu