Kurkumové rizoto s houbami a hovězím masem

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Houby 19 názorů

Suroviny

500 g rýže
200 g směsi lesních hub
2 PL oleje
drcený kmín
sůl
pepř
1 KL kurkumy
1 cibule
250 g hovězího masa na polévku (hrudí nebo žebro)
vývar nebo voda na podušení hub
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Hovězí maso z vývaru nakrájíme na malé kousky.

  2. Rýži opláchneme, dáme do nádoby, zalijeme vodou, přidáme kurkumu sůl a pod pokličkou dusíme podle návodu do změknutí.

  3. Cibuli oloupeme, necháme zesklovatět. Přisypeme očištěné a pokrájené houby, orestujeme, přidáme drcený kmín, pokud máme houby sušší, přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru, osolíme, opepříme a necháme vydusit.

  4. Nakonec vložíme k podušeným houbám kousky uvařeného hovězího masa, zamícháme a odstavíme.

  5. Houbovo-masovou směs smícháme s uvařenou rýží. Podáváme s japaleňos feferonkou nebo s jinou pikantní zeleninou.

Poznámka

Kurkuma patří ke zdravé výživě. Působí blahodárně na játra, žlučník a žaludeční stěny. Svádí boj s rakovinotvornými látkami a podle zahraničních výzkumů spolu se skořicí pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi. Přestože název působí cizokrajně, najdeme kurkumu v mnoha potravinách. Její jasně žluté barvivo se používá k barvení másla, pečiva, těst, sýrů, likérů, dřeva i látek. Má lehce nakyslou nebo nahořklou chuť, podporuje trávení a velmi dobrá kombinace je se zázvorem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kurkumové rizoto s houbami a hovězím masem

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    varilamyskakasicku::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • A-kucharka-Z: díky;-)

    Odpovědět

  • A-kucharka-Z A-kucharka-Z

    varilamyskakasicku::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Děvčata a kluci děkuji za příjemné a i kritické komentáře k receptu, každá kritika člověka nakopne a posouvá Vás dál. Všechno, co se v životě zažije, ať už kladné nebo záporné, je v podtstatě užitečné. K těm, co sem vkládají často své negace, k tomu mohu říci toto. " Máš-li v sobě hněv, je to Tvoje věc, já Ti ho posílám zpátky"- razím heslo: "žít a nechat žít":-K

    Odpovědět

  • A-kucharka-Z A-kucharka-Z

    Teda lidi, Vy tady máte vážně STAROSTI....

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    rebeka: SOUHLASÉM. Nemám rád, když se něco zbytečně haní. Ani u nás v rodině není vždy shoda s určitým vařením. Každý dělá jinak -podle svého a chuti.
    Když už mne něco naštve je, že se třeba někdo přihlásí ne na vaření,ale soutěže o jídle ,jako je např."Prostřeno" a pak nejí, sladkí,červené,maso vepřové ,nebo hovězí,saláty atd,atd. Jak může takový soutěžící něco hodnotit, když to neochutná, . Proč tam vůbec leze a nenechá místo těm co to zajímá a baví a rádi jí a ochutnají nové věci. Já se neodtahuji od ničeho a rád vše ochutnám,kromě pejska bych nemohl. Je to pro mne srdeční záležitost stejně jako bych měl jíst člověčí.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vím, že tento koment bude za chvilku smazán... ale opravdu nechápu, proč se u některých autorů mažou komentáře, já sice většinou negativní komenty nepíšu, to všichni ví, ale když má někdo k receptu výhrady, není mu něco jasné, nebo se mu prostě nezdá např. gramáž atd, komentář je napsán slušně, tak PROČ je smazán:-?:-?
    pak se nedivím, že neregistr. píší, že se to tady kastuje... v tom případě mají pravdu:-//
    hezký den:-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    www.toprecepty.cz: Dovolim si Vam oponovat, ale moje dva komentare, tykajici se pouze a jen receptu- tedy mnozstvi oleje a ryze, pouziti vody ci vyvaru, byly smazany. Neni to zadna tragedie, svet bude urcite fungovat i bez nich. Kdokoli trochu soudny a pri smyslech to pochopi sam, staci si precist recept. Kdyz korektne, tak vsichni, vcetne autorky receptu.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    rebeka:;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jarda Kadic::-O:-O no, já teď pročítám recepty, a vůbec tomu nerozumím... to je jak u Chocholouška... kometáže nedávají smysl, asi tím, že některé byla smazány... u jiných receptů nevadí, že jsou tam komentáře, netýkající se receptů:-?

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Jak to vidím,tak všichni autoři receptů jsou si rovni, někteří však rovnější.Klidně to můžete vymazat:no:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    www.toprecepty.cz:I neregi Myšmaš, Simona Kučerová, já a další jsme psali k receptu připomínky, jak to vaříme my nebo jak bychom to vylepšily. To je snad taky k receptu. Ne vždy se musí se vším souhlasit.;-)

    Odpovědět

  • toprecepty.cz toprecepty.cz(administrátor)

    komentáře, které se týkaly pouze receptu jsem nesmazal
    LH

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    www.toprecepty.cz:Můžete mi teda sdělit, proč byly smazané i komentáře, které se receptu týkaly? To si jen tak autor receptu může určit, které tam chce nechat a které smazat? No to už je teda vrchol tady :-!:-!:-!:no:

    Odpovědět

  • toprecepty.cz toprecepty.cz(administrátor)

    Dobrý den,
    budeme opravdu moc rádi, když komentáře se budou týkat pouze receptů a ostatní si budete řešit jinde ( diskuze, soukromé vzkazy ) a nám tím necháte prostor pro práci na zlepšování stránek a nebudeme muset trávit čas mazáním příspěvků
    děkujeme LH

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: houbové rizoto s hovězím masem žlučník a houbami rizoto houbove s hovezim masem kurkumové recepty recept na rizoto na žlučník kurkumový knedlík rizoto z kurmumy rizeto z kurkumy houbové rizoto s kurkumou kurkumový likér sladkí recepty kurkuma ryzoto houbové rizoto s hovězím rýže s hovězím a houbami recept kometaze rýže s houbami a feferonkami

Zapomněl/a jsem heslo