Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňková marmeláda

Sezóna meruněk je v plném proudu a tak je na čase oprášit recept na meruňkovou marmeládu. Pokud ji připravíme podle tohoto skvělého receptu, vynikne v ní opravdová chuť ovoce. Ať už marmeládu připravíme jemnou nebo s kousky ovoce, rozhodně si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

1. 7. 2009 21:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie31 479 kJ / 7 524 kcal
Bílkoviny36,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina72,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 800,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud máte menší množství ovoce, řiďte se popisem na sáčku Gelfix Super 3:1.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Cocoska

1. 8. 2013 19:37

rebeka: dělala jsem marmošku prvně, příště budu chytřejší:-D dělala jsem z 20 kg meruní, takže při asi pátém hrnci už jsem jela jak fretka a při posledním už jsem si přišla jak profík:-D Ale ty první se mi fakt připalovaly, než jsem to vychytala.. Příště to asi rozmixuju taky hned na začátku. Kyselinu jsem nepřidávala, snad to vydrží, zásoba je velká, ale to ji radši rozdám dřív, než se stihne zkazit;-)

rebeka rebeka

1. 8. 2013 19:19

Cocoska: děkuji:-) já tam mám taky kousky, taky jsem nepřidávala vodu, nepřipalovalo se mi to vůbec:-O tobě ano:-?
já to rozmixovala ( halabala ) hned na začátku, pak jsem cca 5 minut vařila bez ničeho, pak přidala gel fix a dále vařila dle návodu;-)jo, a ještě jsem ke konci přidala dvě lžičky ( na kilo meruněk netto ) kyseliny citronové

Cocoska

1. 8. 2013 19:16

rebeka:krásné to máš Rebeko:-O:-Kmě tam zbyly kousky, oni mi neva, ale přece jen jsem asi polovinu výroby těsně před plněním do sklenic rozmixovala, ale takhle hladká a čirá hmota z toho stejně nevylezla:-( Jestli někdo vaří prvně jako já, tak né, nedává se tam žádná voda a jo, připaluje se to! Musí se prostě od začátku míchat, po přidání gelfixu to začne řídnout a po přidání dalšího cukru to zřídne ještě víc;-) a za tu práci to jednoznačně stojí:-!:-!

rebeka rebeka

1. 8. 2013 16:33

dnešní, po dlouhé době volný den, jsem strávila u plotny:-//:-D:-D
posílám bodík a foto jako důkaz;-):-)

Jana

23. 7. 2013 12:57

Kdyz dam ty merunky povarit, kolik tammam dat vody? Nebo se tam zadna nedava?

Pavla

17. 7. 2012 14:41

Zapomenuto na zbylý cukr, ale pokud používáte Gefifix-kterýkoli,je popsáno v návodu,pak už jen vyzkoušet a jedu roky podle sbého-na 1,5 kg ovoce 1/2 kg cukru a 1 Gefix 2+1.

Marie

21. 7. 2009 15:16

Já dělám marmeládu taky s Gelfixem nebo Džemfixem od Vitany, ale přesně podle návodu na sáčku a vždy se mi povede.

Jaruna18 Jaruna18

21. 7. 2009 10:52

Heli3,prosím Tě kdy se tam dá ostatní cukr?A opravdu stačí 1kg cukru a 1 Gelfix na 4 kg meruňek ?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marmeláda z meruněk recept na meruňkovou marmeládu domácí meruňková marmeláda džem z meruněk meruňková domácí marmeláda marmeláda z meruněk recept domácí marmeláda z meruněk marmeláda merunková marmeláda jako od babičky recepty meruńky marmeláda jak udělat meruňkovou marmeládu recept na marmeládu z meruněk meruňková marmeláda z pekárny meruňková marmeláda z domácí pekárny meruňková marmeláda v pekárně marmeláda recept recept na marmeladu meruňkový džem výroba marmelády z meruněk jak se dělá marmeláda

Suroviny: meruňky, cukr krupice, gelfix, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Meruňková marmeláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZqK