Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 2. 2018 21:35

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 476 kJ / 1 309 kcal
Bílkoviny125,41 g
Tuky44,04 g
Vláknina34,81 g
Cholesterol 1,92 g
Sodík 1,10 g
Sůl3,00 g
Sacharidy88,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Osobně nemusím plíce kvůli jejich pěnovité konzistenci, pokud si je někdo neporučí, vynechávám je. Servíruji pajšl (na Smíchově se říká plíčky) jako polévku a jeden z hostů má speciální přání, máchá si knedlík v "polévce" a přikusuje ho jako pečivo. Ale běžně dvě naběračky se 4...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dorabety

6. 5. 2018 22:12

Zajímavý recept

mika59 mika59

18. 2. 2018 16:09

Karolina09: :yes::-K

Karolina09 Karolina09

18. 2. 2018 16:02

mika59: vždyť ano, je to omáčka, polévková verze vznikla tak, že jeden z mých hostů - historik - si to tak poručil a historicky obhájil :-D

mika59 mika59

18. 2. 2018 14:54

U nás doma se "pajšl" vařil jako omáčka a jedli jsme to s knedlíkem nebo chlebem...byli jsme na to zvyklí...:-)

casino casino

18. 2. 2018 11:13

Tož, pjééékně je to napsané, pjééékně:yes: aj uvařené, však:yes::yes:
Asi nemá smysl polemizovat, zda se jedná o polévku, či o "omáčku", že :-O:-):-K
Zeleninu používám pouze jednu, leč ta dvojí zde nemá chybu :yes:
Tuk sbírám až po řádném vychlazení vývaru, jako led ze zamrzlé kaluže;-)
A že někomu nešmakují plíčka?
Kozlečí pajšl vařívám pravidelně na Velikonoce a mančaft se taky ofrňoval:-((
No, všechno krájím na kousky, akorát plíce (a i tu, v mém případě, skoro rozvařenou zeleninu) proženu mlýnkem na maso a nikdo už nefrfle... :-D (zkoušel jsem je i ukolébat kolíbkou, ale pomleté plíčky se ukázaly pro konzumenty přijatelnější) :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pajšl pajšl recept jak uvařit pajšl recepty pajšl recept na pajšl omáčka z vepřových vnitřností pajšl vepřový pajšl pajšl z jehněčích vnitřnosti jehněčí pajšl recept pajšl pajšl recepty paišl pajsl omacka pajsl ze srdce pajšl na smetane pajsl z drobu srnci pajsl uvařit pajsl co je pajšl recepty na pajšl

Suroviny: játra, slezina, zelenina kořenová, cibule, česnek, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, tymián sušený, kmín celý, máslo, mouka, mrkev, petržel, celer, cibule, smetana sladká, ocet, cukr, sůl, knedlík houskový

TopRecepty.cz

Pajšl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPpO