Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 421 kJ / 3 447 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 103,47 g | 
| Tuky | 217,98 g | 
| Vláknina | 13,78 g | 
| Cholesterol | 1,43 g | 
| Sodík | 363 mg | 
| Sůl | 1,03 g | 
| Sacharidy | 240,06 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mleté maso ochutíme a necháme uležet v lednici. Mezitím uděláme těsto tak, že smícháme všechny ingredience a vytvoříme spíše sušší těsto, necháme ho odpočinout ve fólii v lednici.
	Krok 2: Vydusíme špenát, necháme ho vychladnout a poté smícháme se smetanou a bílkem.
Z těsta vyválíme menší placičky, na ně dáme tenkou vrstvu masa a trochu větší vrstvu špenátu. Zabalíme. Krok 3: Do trouby rozehřáté na 200 stupňů dáme záviny, které jsme potřeli bílkem. Pečeme do zlatova cca 30 min. Ke konci uděláme na závinech malé zářezy. Krok 4: Podáváme chladné, můžeme k tomu ještě přidat dušený špenát s vajíčkem.
Z těsta vyválíme menší placičky, na ně dáme tenkou vrstvu masa a trochu větší vrstvu špenátu. Zabalíme. Krok 3: Do trouby rozehřáté na 200 stupňů dáme záviny, které jsme potřeli bílkem. Pečeme do zlatova cca 30 min. Ke konci uděláme na závinech malé zářezy. Krok 4: Podáváme chladné, můžeme k tomu ještě přidat dušený špenát s vajíčkem.
Zveřejněno 19. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Špenátovo-masový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjDP
Moje poznámka
					
				
Špenátovo-masový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjDP
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							masové záviny, 
						
						
							masový závin, 
						
						
							recept na masovy zavin, 
						
						
							špenát čer, 
						
						
							masovy zavi n welington
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl, 
						
						
							rum, 
						
						
							špenát mražený, 
						
						
							smetana, 
						
						
							bílek, 
						
						
							maso mleté, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř čtyř barev
						
					
	
			
Komentáře (1)