Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 322 kJ / 2 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,77 g |
Tuky | 14,93 g |
Vláknina | 31,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,23 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 489,43 g |
Postup přípravy
Uhnětené těsto necháme v míse 1-2 hodiny kynout. Pak ho vyškrábneme na pomoučněný stůl, kde ho popřekládáme, dotvarujeme do bochníku a v pomoučené ošatce ho necháme vykynout (opět 1-2 hodiny). Krok 3: Vykynutý bochník vykulíme s oporou ruky na plech s pečícím papírem nebo fólií, smetneme z něj mouku, orosíme postřikovačem a bez plechu vložíme i s fólií do rozehřáté trouby přímo na dlaždici a upečeme (45 min/210-220 °C).
Zveřejněno 11. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slunečnicový bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lRZ
Moje poznámka
Slunečnicový bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lRZ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 41 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Tématické fráze:
slunecnicove bochánek,
slunečnicové kostky pekarnomanie,
recept na bochanek
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
voda,
vývar,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
Komentáře (6)
www.youtube.com/watch?v=9ucElW4ZhkU
https://www.youtube.com/watch?v=9ucElW4ZhkU
díky a moc ti to sluší!!!!