Grilovaná cuketa a dýně (bez tuku)

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

300 g dýně hokaido
300 g cukety
sůl
pepř
sušený mletý zázvor
směs bylinek
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dýni vydlabeme, neloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné proužky. Cuketu neloupeme, v případě, že je větší a obsahuje semínka, tak semínka odstraníme a nakrájíme na hranolky cca 2x 2 cm. Každý hranolek musí mít slupku.

  2. Dýni osolíme a posypeme zázvorem. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.

  3. Cuketu osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami podle chuti. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.

  4. Cuketu i dýni poskládáme na pečící papír. U cukety dbáme na to, aby vždy ležela slupkou dolů. Jinak by se lepila. Grilujeme v troubě rozpálené na nejvyšší stupeň cca 15 minut, až je zelenina měkká a mírně opečená.

  5. Servírujeme samostatně s jogurtovým dipem nebo jako přílohu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 192 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná cuketa a dýně (bez tuku)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: grilovaná dýně opečené cuketa bez tuku pecena cuketa bez tuku grilovaná zelenina bez bez tuku dýně s cuketou jídla z dýně nebo z cukety gilovaná zelenina recept v troubě grilovana cukata a dyne gilovaná dýně kuchařka cukety a dýně kuchařka receptáře dýně a cukety