Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 408 kJ / 98 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 0,13 g |
| Vláknina | 2,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 20,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizónová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4PR
Moje poznámka
Patizónová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4PR
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 2 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 1 hodinou
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 2 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 2 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 3 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 3 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 4 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 4 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 4 hodinami
Tématické fráze:
patyzóny recept,
patyzonová polévka,
patisonová polévka,
polevka z patyzonu,
patison polévka,
patizony recepty,
polévka z patisonu,
patyzony,
patizon recepty,
patyzon polevka,
patizonová omáčka,
polívka z patizonu,
patizonova polievka,
recepty z patyzonu,
patyzon recepty,
rizky z patizonu,
patizonová polívka,
patyzon recept,
patyzon,
recepty patyzon
Suroviny:
patizon,
brambory,
máslo,
cibule,
sůl,
bujón,
mléko,
sýr tavený
Komentáře (7)
Díky za vytažení receptu; konečně jsem se zbavil dvou posledních patizonů: jeden šel pohodlně okrájet, ten druhý jsem musel po kouscích vydatlovat (viz foto)
Pro barvu jsem přidal mrkvičku, pro chuť kousek celeru a špetičku voňavého koření...
Pokud se zelenina rozfofruje (já vyrobil krém), tak je úúúplně fuk, když v ní patizon zcela absentuje
Mně to chutnalo, já jsem polífkovej a pošmáknu si i na slané česnekové vodě s vajíčkem..., ale paní casinová jídlo komentovala slovy: "Bylo to teplé..., ...ale ty houstičky se ti povedly."
No netušila ale, že testuji jakési na trhu nové, kupované krutonky...