Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 992 kJ / 4 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,90 g |
| Tuky | 326,24 g |
| Vláknina | 11,07 g |
| Cholesterol | 1,51 g |
| Sodík | 872 mg |
| Sůl | 1,94 g |
| Sacharidy | 238,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala vareškou. Plech 27x37 cm. som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Rúru so nechala vyhriať na 180 C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa pečie prvý korpus, pripravím si cesto na druhý a tretí a postupne ich pečiem tak, ako prvý. Hotové korpusy chladím na mriežke.
Krok 2: Pripravím si krém. Tvaroh, cukor a vanilkový cukor zmiešam, pridám šťavu z dvoch citrónov a napokon pridám mascarpone a spolu vymiešam. Krém rozdelím na 2 rovnaké časti a uložím do chladničky stuhnúť.
Krok 3: Na podnos položím prvý korpus, natriem ho horúcim marhuľovým lekvárom a a uložím prvú časť krému a takto naplním i ďalší korpus. Napokon položím aj tretí a koláč zaťažím 4 kg cukru a uložím na noc do chladničky.
Druhý deň si pripravím šľahačku a tretinu z nej si odložím na zdobenie. Natriem šľahačku a uložím do chladničky poriadne vychladiť. Odloženú šľahačku vložím do cukrárskeho vrecka a ozdobím vrch. Do ruže umiestnim jedlé sirôtky, ktoré si pre tento účel pestujem na záhone.
Rezy krájam horúcim nožom.
Druhý deň si pripravím šľahačku a tretinu z nej si odložím na zdobenie. Natriem šľahačku a uložím do chladničky poriadne vychladiť. Odloženú šľahačku vložím do cukrárskeho vrecka a ozdobím vrch. Do ruže umiestnim jedlé sirôtky, ktoré si pre tento účel pestujem na záhone.
Rezy krájam horúcim nožom.
Zveřejněno 9. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledový polibek s jedlou maceškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k4MJ
Moje poznámka
Ledový polibek s jedlou maceškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k4MJ
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 12 hodinami
Tématické fráze:
ledové řezy,
ledové kaštany řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
tvaroh,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mascarpone,
citron,
smetana 33%,
cukr krystal,
smeta-fix,
džem meruňkový
Komentáře (1)